Nimeta palun omapoolne aasta tähtsündmuste TOP 3, mis ei pea olema seotud korvpalliga.

Alustame ikkagi sellest, et Eesti rahvuskoondisega jõudsime Euroopa 24 parema meeskonna hulka – see fiiling ja kõik, mis Saku suurhallis sellega seoses toimus, oli jube võimas. Kindlasti minu jaoks sündmus number üks.

Number kahe puhul tuleb ilmselt U20 EM-i ja EuroChellenge`i mingil määral kõrvale jätta ja nimetada kodust Tarva-värki: pronksmedalid kevadel meistrivõistluste lõppedes ja nüüd Eesti karikavõistlustel.
Pingerea kolmas on paar kuud järjepidevalt toimunud kodumaine materdamine, mis ikka kõvasti hinge läks. Aga las see olla, sest mis ei tapa, teeb tugevaks. Usun, et olen aastal 2014 selgelt kogenum ja targem treener kui olin lõppeval aastal.

Kas temaatika, mis seotud noortekoondise poistega, on lõplikult nii-öelda kalevi all?

Kuivõrd olen treeneriametit juba kaua pidanud – mul käib 31. hooaeg – siis ütlen, et poisid olid tublid. Mingit löömingut meie vahel ei olnud, vaid kõvad pinged peal.

Ütleksin, et pinged olid suuremad kui seda on kunagi varem noortekoondiste kuttidel olnud. Kaasa arvatud Veidemanil, Sool, Dorbekil, kellega me paar aastat varem U20 B-divisjoni võitsime. Ajasime lihtsalt tol korral Sarajevos rahulikult oma asja aga nüüd Tallinnas oli tähelepanu ja sellega kaasnev pinge suurem.
Mis siin salata, teatud treenerid ja persoonid on alati minu vastu hammast ihunud.

Tahetakse teada, mis must kass on sinu ja Heino Endeni, Üllar Kerde vahelt läbi jooksnud?

Ei ole siin mingit kassi läbi jooksnud. Endeniga madistasime aastaid liigas, kus ma jäin praktiliselt tähtsates mängudes ikka peale. Eks sealt need teravad ütlemised juba tol ajal teda ärritasid. Mul ei ole tema vastu midagi. Kuulsin küll, et suvel seisis ta väga selle eest, et minult treenerilitsents ära võetaks aga eks see jää tema hinge peale.

Mulle on võimalus antud, et saan kossuvärki edasi teha. Ma ei tea kui palju tema seda teeb, kuid ma respekteerin teda kui kõva mängumeest. Treenerina ta teatud asjad tegi, nagu tegi. Kahtlemata on tal võimalus minu tegemisi kõrvalt vaadata ja neile oma hinnang anda. Et see hinnang on praktiliselt alati olnud negatiivne, on tema probleem.