Vastaste mängule vajutas oma pitseri kehv visketabavus, kus kaare tagant 22 katsest vaid 3 läbi rõnga saadeti. "Heal päeval oleks nad rohkem sisse pannud, aga kindlasti oli oma osa ka meie heal kaitsetööl," kommenteeris Varrak üht statistikalehe silmapaistvamat aspekti.

Samuti paistis täna Kalevi poolelt silma 23 punkti ja koguni 20 lauapalli (selle näitajaga püstitas ameeriklane ka Ühisliiga rekordi - toim.) kirja saanud Josh Boone. Hea mängu tegi ka 16 punkti ja 6 korvisöötu kirja saanud Rain Veideman. "Olen seda viimastel kuudel kui mitte 10, siis vähemalt 5 korda rääkinud, aga see on see stabiilse meeskonna asi. Ühel päeval võib keegi panna 15-20 punkti, teisel päeval teeb ta neli pallikaotust ja viskab 2-3 punkti. Boone Boone'iks - tema toob oma punktid mujalt ära," ei soovinud juhendaja individuaalseid esitusi üleliia lahata.

Kui FIBA Europe Cupil kahel korral Jenisseile alla jäädi, siis täna suuremaid äralangemisi ei tekkinud ja lõpuks võeti ära ka võit. Milles võis olla nende omavaheliste kohtumiste erinevus? "Ega kui sa võidad, siis ei peagi palju muutma - see kehtis siis Krasnojarski puhul. Meie ka - kuigi oleme kaotanud, siis on ju enamik mänge väga pingelised olnud. Olgu, ärme arvesta suurtiime, aga enamasti oleme ikkagi mängus püsinud ja lõpud on paraku vastasele kaldunud. Seega suurt paanikat pole olnud - teadsime, et oleme võimelised mängima, muutsime väikeseid detaile ja täna tõi see tulemuse."

Viimastel päevadel tehti Killingsworthi asendajale ka konkreetne pakkumine

Kuidas läheb klubil aga Marco Killingsworthile asendaja leidmine? "Iga päev ikka tegeleme sellega ja siin hiljuti läks ühe mängijaga asi ka juba päris konkreetseks. Saatsime oma rahalise pakkumise teele, aga siis ta ei saanud ikka oma senisest klubist tulema. Eks see ongi meie omapära - peame teatava eelvarvega suutma leida mängija, kes oleks ka regulaarselt kuskil mänginud. Odavamalt saab muidugi mängupraktikata venna, aga siis pead arvestama, et teda peab ilmselt putitama. Meie soovide ja palganumbrite juures peab õige mängija leidmisel ka õnnele lootma," rääkis Varrak, kes konkreetset tähtaega korvialuse jõu leidmiseks pole seadnud.

"Ega meil on ju näiteks Eesti meistrivõistluste lõpuni veel kuus kuud. Seega üleliia nüüd kiirustama ja tormama ei pea. Aga muidugi saame aru, et kahe üle 2-meetrise mängijaga väga kaugele ei purjeta. Juba kasvõi trennis on raske niimoodi viis-viie vastu mängida," lisas peatreener.

Täna 16 punktiga Kalevi resultatiivsuselt teiseks mängijaks tõusnud Rain Veideman tundis võidu üle arusaadavalt suurt rõõmu: "[FIBA] Europe Cupis saime kaks mängu neilt tappa. Emotsionaalselt oli seda võitu juba vaja. Viimane mäng olime ka poolajal 17 punktiga ees, aga saime ikka tappa. Täna oli aga tasavägine ja punkt-punkti mäng."

Mis aga eelnevate omavaheliste kohtumistega võrreldes täna Kalevile eelise andis? "Esiteks saime [Delroy] James suhteliselt hästi kinni ja ka ründes ei jäänud me hätta."

Viimases Ühisliiga mängus vigastuse tõttu pingile jäänud Veideman sai täna väljakul rassida 25 minutit. Mängumees tundis, et pingilt sekkudes suutis ta oma võimaluse hästi ära kasutada: "Eks see on treeneri otsus, kes mängib. Täna anti mänguaega ja kasutasin selle ära."

Jenissei peatreener Oleg Okulov jäi mängujärgselt napisõnaliseks: "Õnnitlused vastastele, nad mängisid täna väga hästi. Meie mängule vajutas oma pitseri ka raske kalender, kus mitmeid pingelisi kohtumisi oleme pidanud."