"Vlad Moldoveanu oli ammu meil listil. Ootasime Janar Taltsi vastust ja kui hakkas selgeks saama, et temaga me ikkagi kokkuleppele ei jõua, siis tuli hakata teisi valikuid realiseerima. Sõltuvalt Taltsist läks asi rumeenlasega konkreetseks," rääkis Alar Varrak bussisõidul Portost Eesti korvpallikoondise homsesse mängupaika Coimbrasse.

Kas nüüd võib kindlalt öelda, et Talts Kalev/Cramos mängima ei hakka? "Jah, see on nii. Ma isegi ei tea, mis põhjusel me kokkuleppele ei jõudnud. Ühtegi konkreetset põhjust Talts esile pole toonud. Aga eks te peate tema enda käest küsima," oli Varrak antud küsimuses kidakeelne. Talts esialgu kommentaaridest loobus.

"Uus mees Moldoveanu on oma loomult punktiviskaja, võib tuua paralleele Gary Wilkinsoniga. Valik jäi tema peale, kuna meil Bamba Fall ja Frank Elegar juba olid, siis tahtsime teist tüüpi mängijat. Loodame, et kaitses tegutseb ta paremini kui Wilkinson. Eks kõigil on omad plussid ja miinused, nii temalgi, aga ma ei tahaks neid siin lahkama hakata," märkis Varrak, kes sai otsustamisel taustainfot ka Reinar Halliku ja Kristjan Kanguri käest. Uus liituja on mänginud ühe hooaja Itaalia meistrisarjas.

"Paar puzzletükki on ika veel lahtised. Ei ole meil veel allkirju ei Gregor Arbeti ega Gert Dorbeki käest. Nende otsusest sõltub see, kas välismaalasi tuleb veel lisaks või mitte. Olukord on selline, midagi pole teha. Loodame, et need asjad saavad lähima nädalaga paika," rääkis Varrak. Koos rumeenlasega on Kalev/Cramol juba lepingud sõlmitud viie välismängijaga. Elegar, Ty Abbott ja Moldoveanu peaks klubi treeningutega liituma sel nädalal.

"Teeningud juba käivad, kaks korda päevas. Jooksvalt peaks mehi kogu aeg lisanduma. Armands Škele tulek sõltub sellest, kas ta pääseb Läti koondisega EM-ile. Kui pääseb, siis tema ühineb meiega alles septembri lõpus."