Tšehhi korvpalli valitseja Nymburk tegi täna vahe sisse juba esimese veerandajaga, mis 26:13 võideti. Kuigi mitmel puhul tõmbas Cramo vahe 5-6 punkti peale, saigi just alguses sisse kärisenud vahe saatuslikuks.

"Võib öelda, et kaotus tuli esimese veerandaja ohtrate pallikaotuste tulemusena (mängu lõpuks kogunes Cramol pallikaotuseid 19, Nymburkil 10 - toim.). Hiljem saime küll korduvalt vahe väiksemaks, aga siis tuli jälle mõni rumal pallikaotus. Vastane tegi kiiresti ära, kasvatas enesekindlust ja oligi vahe jälle üle 10 punkti," rääkis Varrak mängujärgselt Delfile ja Eesti Päevalehele.

Enne kohtumist räägiti korduvalt, et Nymburki ridades teevad kaasa mitmed Tšehhi koondislased, kes äsjasel EM-il eestlastele suure kaotuse pakkusid. Lisaks astus Cramo vastu Maxime De Zeeuw, kes Belgia särgis 29-punktilist võitu Eesti vastu nautida sai. Kuivõrd palju need sidemed ja järeldused täna rolli võisid mängida?

Tšehhi koondislastele oli scouting juba varasemalt tehtud

"Eks ta nii palju ikka aitas, et meil oli juba koondisega Tšehhi mängijatele scouting ära tehtud. Aga ega palju infot nende kohta ei olnud, vaid ühte hooajaeelstet mängu saime näha. Samas oli ka neil sama seis - ei teatud ka meist oluliselt rohkem. Ja kui vaadata, siis lõpuks tegid ikkagi mängu teised, mitte need tšehhid," kommenteeris Kalev/Cramo peatreener.

Enim valmistas Varrakule tuska aga asjaolu, et tänane kaotus tuli just otsese konkurendi vastu: "Kahju on sellest, et see kaotus just otsese konkurendi vastu tuli. Heal päeval oleksime võimelised neid kindlasti võitma. Aga praegu oli ka mõlemal meeskonnal täiesti uus sats - palju oli proovimist ja katsetamist. See andis ka kindlasti oma mõju."

"Aga kui positiivset otsida, siis eelmise hooaja avamängus püstitasime Ühisliiga rekordi, kaotades 63 punktiga (Cramo jäi mullu oktoobris 114:51 alla Lokomotiv-Kubanile - toim.)," jätkas Varrak irooniliselt. "Oleks see kaotus tulnud täna Himki või CSKA vastu, poleks hullu, aga nüüd on olukord selline, kus peame hakkama neid võite mujalt otsima."