Kutsekvalifikatsiooni VII taseme värsked kandjad on mõlemad lõpetanud Tallinna Ülikooli. Indrek Reinbok (39) omab magistri-, Alar Varrak (33) bakalaureusekraadi. Noortele meestele andis erialase VII taseme EOK Kutsekvalifikatsiooni korvpallikomisjon, kuhu kuuluvad Keio Kuhi, Kersti Sirel, Jaak Salumets, Kersti Rodes ja Toomas Tõnise.

Eesti Korvpalliliidu treenerite koolitusjuht Kersti Sirel märkis: „Koolitusega seonduvalt tunnustan mõlemat. Nad on läbinud FIBA koolituse ja jätkuvalt täiendavad ennast. Mõned treenerid ei pea seda vajalikuks, arvates, et nad on niigi targad. Samas ei hoia kaks tänase uudise peategelast teadmisi pelgalt enda tagataskus vaid mõlemad esinevad lektoritena ka meie treenerite erinevate tasemete koolitustel. Eriti hästi tunnevad nad ennast teemadel – Varrak: „Katted palliga ja pallita mängijale“ ning Reinbok: „Lauavõitlus + kiirrünnak“

Indrek Reinbok on tänasel päeval Eesti poiste U16 koondise peatreener ning viimas seda võistkonda eeloleval suvel EMi A-divisjoni turniirile Poolas, lisaks teeb noortega tööd klubides SK RIM ja KA Tallinna Kalev.

Alar Varrak on teadupärast BC Kalev/Cramo peatreener ning Eesti meeste koondise abitreener. Mängijana teenis Reinbok Eesti meistrivõistlustelt kolm pronksi (2001ja 2002 Nybiti koosseisus ning 2005 Tallinna Kalevi rivistuses), Varrak on kuulunud korra Eesti meistermeeskonna koosseisu (2002) ning korra olnud karikavõitja (2001) – mõl Tallinna Kalevi koosseisus.

VII taset omavad Eestis lisaks Alar Varrakule ja Indrek Reinbokile: Allan Dorbek, Üllar Kerde, Märt Kermon, Jaanus Levkoi, Reet Rausberg, Janne Rits, Jaak Salumets, Kersti Sirel, Andres Sõber ja Indrek Visnapuu. Kokku seega 12 treenerit.