"Minu käe all mängib järgmisel hooajal akadeemia U18 esindusmeeskond ja U20 vanusega osaleme EYBL-i sarjas," annab Erkmaa aimu, et ta hakkab juhendama meeste klassi lävel olevaid pallureid. "Kellel on huvi natukene tõsisemalt alaga tegeleda, siis võib julgelt uksele koputada," vihjab ta tõsiasjale, et tema ambitsiooniks on jätkuvalt kasvatada tippmängijaid.

Miks selline muutus? Tartus tegutseb ju jätkuvalt Erkmaa korvpallikool. "Mõned asjad elus ammendavad ennast ja tuleb otsida uusi väljakutseid. Astusime kooliga värskelt Tallinna Kalevi korvpalliakadeemia liikmeks. Otsime mängijatele arenguks lisavõimalusi. Ühinemine annab parematele võimaluse mängida Euroopa noorte korvpalliliigas (EYBL)," toob endine meistriliiga juhendaja välja ühe olulise põhjuse, miks muutused aset leidsid.

Kas Erkmaad on võimalik lähitulevikus ka mõne meistriliiga klubi treeneripingil näha? Pean silmas eelkõige TLÜ/Kalevit, kui klubi saab võimaluse kõrgliigas jätkata. Erkmaa vastab lakooniliselt: "Hetkel ei ole midagi konkreetset."

2007. aastal jõudis Erkmaa BC Tartu Fausto peatreenerina meistriliigas pronksile, KK Rakverega jäi parimaks saavutuseks 2002. aasta neljas koht. Ta on korduvalt juhendanud Eesti U16 ja U18 vanuseklassi koondisi.