"Ma teadsin enne poolfinaali, et mängud tulevad põnevad. Aga seda, et need nii põnevad tulevad, ei osanud ma tõesti uskuda," tunnistas Kuusmaa. "Samas ma ei ütleks, et Tarvas oleks oma absoluutse maksimumi välja mänginud, kuigi sellele lähedal olid nad küll."

"Rakvere oli tubli ja suutis oma individuaalse meisterlikkuse ära kasutada. Tartu mäng põhineb aga paljuski kolmeste peal ja kuigi Tarvas tõmbas alt kokku ja jättis neile viskamiseks palju ruumi, ei saadud kaugelt sisse. Tartu parema viskeprotsendiga olnuks tulemus hoopis teine."

Kas pronksiseerias Tarvaga kohtumine on Kuusmaale kokkuvõttes ikkagi kergendus? "See on kahe otsaga asi. Tarvas on pronksimänguks kindlasti rohkem motiveeritud kui oleks olnud Rock, kellel võinuks poolfinaalseeria kaotamine täieliku motivatsiooniaugu tekitada."

Kuidas iseloomustab Kuusmaa aga Tarva mängijate personaalseid esitusi poolfinaalseerias?

"(Juris) Umbraško mängis nii palju, kui ta mängida sai, enesekindlalt."

"(Brandis) Raley-Rossist pole vaja rääkidagi. Ta on individuaalsetelt oskustelt üks Eesti liiga paremaid, valdab tehniliselt palli hästi ja viskeliigutus on pea ideaalne. Samas on ta võitluslik ja võtab lauda - teda jagub igale poole."

"Reinar (Hallik) mängis sedasi üles-alla. Nagu ta ise on öelnud, sõltub tema mäng paljuski õnnestumistest. Otsustavale mängule jättis tema osas jälje lühike taastumisaeg."

"Mõlemad pikad ameeriklased (David Haughton ja Julius Brooks) on sellised pick and rolli mängijad. Poolfinaalis olid mõlemad üsna stabiilsed."

"(Jan) Span hoidis ka viimastes kohtumistes Rakvere mängu üleval, aga teiste Tarva meeste rolli ma üle ei tähtsustaks."

Kahe võiduni peetav pronksiseeria algab 11. mail Rakveres.