Ses ajavahemikus viidi läbi 91 korvpalli näidistundi sajale Eesti koolile ning kokku umbes 8350 lapsele. Tulukeseks tunneli lõpus oli maagiline number – 10 000, aga et koolid ja algklassiosad niivõrd erineva suurusega, jäi number alla selle. Millest pole midagi, sooviavalduste põhjal võiks sisuliselt kohe alustada projektiga „100 Kooli“ osa II.

Projekti viimased kaks päeva – esmaspäev-teisipäev, õpetati lapsi Viljandimaal, kus loodetavasti nüüd korvpallielu jällegi uue hingamise sisse saab. Viimase kümnekonna aasta jooksul pole Viljandis ning selle lähistel korvpallimäng liialt populaarne olnud (meistriliiga esindust poel aga olnud ei teagi mis ajast), kuid nüüd uute ja aktiivsete treenerite käe all hakkavad treeninggrupid jällega tasapisi lastega täituma.

Projektijuhi Harri Ausmaa sõnul olid seal kandis aga lapsed väga sportlikud. „Oskuste poolest võiksid paljud teisi spordialasid harrastavad noored ka väga edukalt korvpalli mängida – st eeldustega noori oli rohkelt.“

Ausmaa jätkas: „Seekord olid koolidesse lisaks Korvpalliliidu töötajatele külla sõitnud 1182 Tallinn naiskonna mängijad Laina Mesila-Kaarmann ja Mailis Pokk. Mitmetes tundides käis abis endine korvpallur ning nüüd Viljandis korvpallitrenne andev Rauno Tamm, kes loodetavasti mõne lapse ka enda treeningutele juurde sai.

"100 Kooli" külastas kõiki Eesti maakondasid, mõnda korduvaltki. Jõuti nii kohtatesse, kus juba korvpalli mängitakse, kui ka kohtadesse, kus alles alustatakse või taaselustatakse korvpalli mängimise traditsioone – nagu näiteks Narva, Viljandi, Haapsalu.

„Kokku sõitsime 29 koolide külastamise päeva jooksul maha natuke üle 7000 kilomeetri,“ tähendas Ausmaa. „Koolidesse jäeti 700 korvpalli, iga kool sai kaksteist korralikku kahepoolset mängusärki ning samuti korvpalliõpikuid, materjale treeneritele.“

Lisaks praktilistele oskustele said lapsed infot korvpallitreeningute kohta. Igale mudilasele jagati ka flaier, mille kaudu toimus registreerimine trennivarustuse loosimisele ning samuti sai projekti koduleheküljel www.basket.ee/tuletrenni pakkuda korvpalli maskott Ilvesele nime. Peagi toimuvad ka trennivarustuse loosimised ning loetakse kokku kõik Ilvese nimepakkumised, leitakse kõige populaarsem laste pakutud nimi ning see ka Ilvesele läheb.

"See oli väga lõbus projekt ning mul on hea meel näha, et korvpall, mida ma ise olen lapsest saati mänginud ja armastanud, on jätkuvalt laste seas väga populaarne spordiala,“ ütles Ausmaa. „Koolid võtsid mind ja teisi abilisi igal pool väga soojalt vastu ning võin julgelt öelda, et nii minul, kui kogu Korvpalliliidul on üle Eesti palju sõpru juures."

"Nüüd tuleb tagasisidet küsida ja läbi mõelda, mida järgnevate projektide jooksul paremini teha, sest nagu juba ammu öeldud, siis ei olnud see kindlasti viimaseks korraks, mil Korvpalliliit koolidesse jõuda tahab".

"100 Kooli" projekt saab jätku juba kevadel suuremate korvpallipäevadega suure tõenäosusega neljas eesti regioonis: Tallinnas, Tartus, Rakveres, Pärnus. Lisaks laste suunamisele korvpallitreeningutele loodame jätkata pidevalt kehalise kasvatuse õpetajate koolitamisega.