Noorest peast olen igasuguseid asju välja öelnud. Kas või seda, et Müürsepast tuleb olümpiavõitja või Kangur, Arbet, Talts on tulevased NBA-mehed.

Armanis on tegelikult Euroopa parimad vennad koos. Ja meie Kristjan sobib sinna maru hästi. Ta on kiire, tugev ja viskab hästi eemalt. Ja kuidas ta veel kaitset mängib!

Veselin Matic'ki ütles, et Kanguril on NBA-keha. Olin kunagi USA-s ja siis rääkis mulle Dallas Mavericksi abitreener, et kui Müürsepp oleks USA-s sündinud, oleks ta 30 parema NBA-mehe hulgas olnud.

Kanguri puhul mõtlesin sama - oleks ta USA-s sündinud, oleks kindlalt NBA-mees. Tal on parimad aastad veel ees ja ei imesta, kui vennal järgmisel aastal Realid või Barcad kallal on, rääkimata Olympiakosest või Panathinaikosest.

Rumeenia poisid Sokk, Hallik ja Keerles

Tegin ise ka täna hommikul trenni ja mõtlesin... Panin Sten-Timmu puhul koondises tähele, et tal on üks kõva omadus, mis ta isalgi oli - ta paneb mängijad ennast kuulama. Tema karisma ja mõju on nii võimas, et mängijad kuuletuvad talle kiiresti. Kanguriga võrreldes pole talle looduse poolt eeldusi kamaluga antud, kuid see, mis tal playmakerina on, kaalub kõik üle. Eestis on ta kindlalt oma kohal number üks.

Õnneks on Rumeenia treener sellest kiiresti aru saanud. Ta oskab panna mehed liikuma, õigel ajal sööta ning paneb ka ära, kui vaja. Aga ei domineeri nii, nagu paljud jänkid. Ja see ongi mängujuhi kohustus. Ma pole tema mänge näinud, kuid 30 minutit keskmiselt räägib iseenda eest. Sitke poiss ja kindlalt tõusuteel.

Reinar on neli korda tulnud, aasta minu juures olnud ja läinud. Ta on tegelikult äärmiselt andekas kutt. Kuid Timmu mõjust jääb tal puudu. Ta pole alati suutnud ennast kehtestada ja teatud momentidel võibolla liiga kergelt alla andnud.

Aga kui talle head mägijad ja treener ümber satuvad, võib ta imet teha. Kahtlen, et ta Kanguri tasemeni jõuab, sest füüsilised omadused määravad tänapäeva tipptasemel jube palju. Kuid sellise pikkuse (2.07m) juures selline viskekäsi - neid mehi pole palju!

Keerles oli 10 aastat tagasi mul Kalevis. Eks me ragistasime paar korda. Ta on kõva mängumees, aga teeb vahel enda jaoks asjad keeruliseks. Hallik on avatum, Keerles kinnisem vend.

Olen Tiit Sokkugi nokitsenud - kurat, kui ta nüüd jaksaks ilusti ja püsiks terve. Ta on meie riigi üks tublimaid vendi - külm närv, jube hea viskekäsi ja mängulugemine.

Saksamaa okei, aga Kalev/Cramos istus ta terve eelmise aasta. Tundub, et ka Rumeenia treener ei ole teda rinna peale võtnud, nagu mina. 4 minutit mänguaega ütleb oma ära. Aga midagi ette heita ei saa. Ise oleks ma naise ja kahe lapsega sama moodi teinud. Eks vaatame... kui vaja, võtame Tarvasse tagasi.

Noored USA-mehed

Nurgeri puhul on ainet Keerlese, Halliku ja Taltsi tasemele jõudmiseks. Ülimalt andekas - pikad käed, kulbid, lauapallid... haardeulatus on võimas! Oleks ta Rapla asemel minu käsutuses olnud, oleks lasknud tal 20 minutit mängida. Müürsepp oli juba 15-aastaselt mul Pedas.

USAsse minek oli hea samm. Seal on arukaid pilke rohkem ja kui õige otsa peale satub, võib vägevaid värke temast kuulma hakata.

Jõesaar on samuti andekas kutt. Ma kardan, et tema suhtes on ootused kõrgeks krutitud. Suvel ainult Ameerikas treenimine ja EMilt puudumine on teda pidurdanud.

Ei arva, et tal nüüd õnnestunud hooaeg oli. Ma loodan, et treenerid oskavad teda järgmine hooaeg kasutada. Ega see, et saa rookie oled, tähenda seal midagi. Väikene mänguaeg sõi ta enesekindlust. Kuid tegemist on Eesti korvpallis tulevikumaterjaliga. Annaks jumal, et ta õigetes kohtades oleks.

Kaljuveer

Ega inimesed lollakad pole. See jutt, mis meedias olnud, seda meelt olen ka mina. Arvan, et selline mees, sellise koha peal, peab omama suurt südant kõigile. Ta on arukas sell ja oskab asju ajada, aga väsitab ära küll, kui sa hommikust õhtuni Kostja Vassiljevist kuuled. Kangur on ikka hetkel kõvem valuuta.

Köögipool mind ei huvita. Kõiki pallimänge ei saagi võrdselt võtta, kuid eks seda jalgpalli palju on.

Paneme Kalevile kõva pressingu peale

Täna õhtul ei saa nad keskenduda tiitlile, vaid Tarvasele. Tahame kõva vastulöögi anda. Tahan noori mängitada, Pärnus see õnnestus. Aga eks Kalev/Cramol on pinged maas ja kui poisid nüüd pead selgeks saavad ja näidata tahavad, on nende vastu kevadel kõigil raske.