1980. aastate lõpus Eesti korvpalli ja Tallinna Kalevi päästjaks kerkinud Tiit Sokk nakatus korvpalliga väga varakult. Isa August Sokk oli omal ajal taibukas mängumees ja hilisem Eesti NSV esindusmeeskonna vanemtreener. Tiit käis isaga tihti mängudel kaasas ja korvpallist sai elu lahutamatu osa.

Meeste klassis tuli suur läbilöök 1987. aastal kui Tiit Sokk käis koos viie Nõukogude Liidu koondise vaateväljas olnud mängijaga ainulaadsel USA turneel. Nõukogude sportlastest ja NBA klubi Atlanta Hawks mängijatest moodustati ühine tiim, kes pidas USA-s mitmeid näidiskohtumisi. Soku kõrval said näiteks karastuse ka Šarunas Marciulionis ja Aleksander Volkov. Atlanta tollane peatreener Mike Fratello andis turnee järgselt Sokule sedavõrd hiilgava iseloomustuse, et eestlasest sai paugult Liidu koondise põhiviisiku mees.

Pärast olümpiavõitu 1988. aastal, Tallinna Kaleviga Liidu meistriks tulekut 1991. aastal ning hooaega Euroopa meistrite karikasarjas ehk tänapäeva mõistes Euroliigas suundus Sokk mängima Ateena Panathinaikosesse. Neljaks hooajaks oli ta Euroopa tippklubi mängija, kus valitsesid karmid tingimused, aga ka vääriline tasu. Kreeka meistritiitlit auhinnakappi ei lisandunud, ehkki kolmel korral mängiti finaalis. Kaks karikavõitu Panathinaikosega siiski tuli.

Basket TV kollektiiv soovib Tiit Sokule väärika juubeli puhul palju õnne ja jätkuvat tegutsemistahet. Uued töövõidud ootavad ees, miks mitte juba tuleval aastal Riias.

Saates on kasutatud ERRi arhiivi materjale.