Eesti noorte korvpall elab üle huvitavaid aegu. Alates eelmisest suvest on välismaale korvpalliharidust omandama läinud või saanud võimaluse end Euroopa tippliigade klubide juures näitamas käija kümmekond Eesti noormängijat, vanuses 13-17 aastat. See on küll piisk meres, kui vaadata litsenseeritud noormängijate üldarvu Eestis, mis ulatub üle 2000, kuid kunagi varem pole meie noored korvpallurid nii rohkearvuliselt välisklubide huviorbiiti pääsenud.

Omanimelist korvpallikooli vedavad Aivo Erkmaa ja Tiit Sokk toovad noorte välismaale pääsemise peamise faktorina esile kontaktide avardumise, mille nimel on ka kõvasti tööd tehtud. Oma poja tulevikku sportlasena näeb Erkmaa Hispaanias. Keeleõpe juba käib ning minek sinna saab igal juhul teoks, küsimus on vaid millal.

Hooaja esimeses pooles mitmel korral kohaliku korvpallielu kihama pannud Rakvere Tarva korvpallimeeskond sättis tähtsate Balti liiga mängude eel sihikut paika otse lasketiirus. Tuld anti nii Makarovi püstolist kui Mini Uzi püstolkuulipildujast. Tarva loots Andres Sõber oli valmis märklaua peale kirjutama ka mõned nimed, kuid skandaalide ärahoidmiseks Tarva peatreenerile selleks puhuks kirjapulka kätte ei antud. Duell Rakvere Teatri naisnäitlejatega lõppes sõbraliku viigiga ja mis peamine, kõik jäid elu ja tervise juurde.

Vaata käesoleva korvpallihooaja järjekorras kuuendat Basket TV saadet: