Küllaltki publikuvaeses Liepaja Olümpiakeskuse spordihoones peetud kohtumist alustasid paremini leedukad. TÜ/Rockil tegi Janar Talts kohe alguses kõvasti skoori ning kogus oma kokku 13st punktist 10 esimese viie minutiga. Meeskonnal tervikuna aga ei sujunud mäng ei kaitses ega rünnakul. Hätta jäädi nii vastaste takistamisel kui visete sissesaamisel ja 28:39 lõppenud poolaja järel oli mõtteainet küllaga.

Poolaja nõupidamine tõi aga selgelt edu, sest see võistkond, kes teisel veerandajal platsile tuli oli hoopis teisest puust. Kaitse saadi korda ning viskedki hakkasid sisse kukkuma. Veerandaja keskel tehti 14:0 spurt ning Šiauliai hoiti kolmandal veerandajal vaid viie punkti peal. Esimese poolajaga võrreldes mängis Augustas Peciukevicius oluliselt otsustavamalt ning tema ja Gert Dorbeku korvid ning korras kaitse tõid edu. Viimasele neljandikule mindi TÜ/Rocki 51:44 eduseisul.

Nagu head võistkonnad ikka, siis ei andnud ka Šiauliai alla ning jõudis paar minutit enne kohtumise lõppu veel 59:59 viigini ning mitu korda saadi kätte ründelaud ja sealt ka kordusviskeid. Lõpplahendus jäi aga siiski tänu Karolis Petrukonise korvile ja Peciukeviciuse vabaviskele tartlaste kasuks ning poolfinaali võit tuli tulemusega 62:59 ning homset finaalivastast oodatakse paarist Ventspilt-Liepaja/Triobet.

31 minutit mänginud Augustas Pecikevicius sai lõpuks kirja 17 punkti, seitse lauapalli ja seitse korvisöötu. Janar Talts oli 13 punkti ja üheksa lauapalliga lähedal kaksikduublile ning kolm kaugviset tabanud Tanel Kurbase arvele kanti 12 punkti. TÜ/Rockil ei teinud vigastuse tõttu kaasa Tanel Sokk ning perekondlikel põhjustel ei osalenud Joosep Toome.

Šiauliai parimana kogus Ryan Dee Olander 12 punkti ja seitse lauapalli. Samuti 12 punkti ning sinna juurde ka neli korvisöötu sai kirja Jonathan Lee. Gintaras Leonaviciuse arvele jäi 10 silma.

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul oli mängu võti realiseerimises. „Esimesel poolajal hakkasid meie kaitse eksimused rünnakust. Viskasime palju mööda ja siis ei jõudnud kaitsesse tagasi. Pall liikus küll õigetesse kohtadesse, aga realiseerisime oma võimalusi halvasti. Teisel poolajal juba kukkusid pallid paremini sisse ja nii oli kaitses ka lihtsam. Mängisime ilma vastaseid skautimata ja proovisime igaühe vastu individuaalselt mängida. Kokkuvõttes meile hea ja võitluslik võit ning saame homme finaalis mängida. Homme on ka Joosep Toome tagasi ja pikkade rotatsioonis rohkem võimalusi.“

Nii nagu ka eelmisel aastal mängib TÜ/Rock BBL Cupi finaalis. Mäng algab Liepaja Olümpiakeskuses kell 17.00 ning sellest teeb ülekande Viasat Sport Baltic.