Esmaspäevase avamängu Kasahstani meeskonna Atõrau Barsõ vastu 105:77 võitnud Rock alustas tänast kohtumist küll pisut uimasemalt, kuid lõpuks olid ka seekordsed võidunumbrid kindlad 99:74. Kaheksa parima sekka pääseti seega koondskooriga 204:151.

Rocki parimana viskas täna 21 silma Evaldas Žabas, Brian Harper ja Janar Talts toetasid teda 12 punktiga, Kristen Meister sai kirja 11 punkti. Barsõ poolelt viskas üleplatsimehena 22 punkti Michael Burwell.

Teistel Eesti klubidel paraku nii hästi ei läinud ja nii Pärnu, TLÜ/Kalev kui Tarvas pidid vastu võtma suured kaotused.

Kõige väiksema 18-punktilise kaotuse teenis TLÜ/Kalev, kes jäid koduplatsil 66:84 alla Valmiera/Ordole. Sealjuures olid kalevlased Valmierat veel 5. jaanuaril alagrupiturniiril 80:79 võitnud. Täna viskas Kalle Klandorfi juhendatava tiimi parimana 20 punkti Johnny Berhanemeskel, Dominykas Milka toetas teda 9 punkti ja 9 lauapalliga.

Kalevi särgi tõmbas selga Ivo-Van Tamm, Valmiera resultatiivseim Armands Škele

Lisaks väärib märkimist, et Kalevi koosseisu kuulus täna noortekoondislane Ivo-Van Tamm, kes oktoobris Ameerikasse pallima läks. Nüüd on noormees aga viisaprobleemide tõttu Eestisse tagasi tulnud ja oma naasmismängus sai Tamm kirja 12 punkti ja 7 lauapalli. Valmiera poolelt kerkis aga resultatiivseimaks endine Kalev/Cramo mängumees Armands Škele, kes täna TLÜ/Kalevit 19 punktiga kostitas.

Koduplatsil pidi vastase paremust tunnistama ka Rakvere Tarvas, kes jäi numbritega 50:74 alla Liepaja/Triobetile. Tarva mängule vajutas oma pitseri ka fakt, et seljavigastuse tõttu sai täna vaid kuus minutit mängida Roberts Stumbris. Kodumeeskonna parimana kirjutas 10 punkti ja 9 lauapalli enda saldole David Haughton. Liepaja poolelt kerkis 20 punktiga üleplatsimeheks Gints Antrops.

Õhtu kindlaima kaotuse võttis aga vastu Pärnu Sadam, kes jäi võõral väljakul koguni 101:61 alla Šiauliaile. Mark Dorris viskas suvepealinlaste parimana 21 punkti, Joonas Järveläineni ja Norman Käbini nimele jäi vastavalt 15 ja 11 silma. Viimase kahe aasta meistri Šiauliai resultatiivseimaks kerkis 21 punktiga Cameron Ayers, endne Rapla mängumees Domagoj Bubalo kostitas Pärnut 8 punkti ja 7 lauapalliga.

Tänased tulemused:

Šiauliai - Pärnu Sadam 101:61
TLÜ/Kalev - Valmiera/Ordo 66:84
Rakvere Tarvas - Liepaja/Triobet 50:74
Tartu Ülikool/Rock - Atõrau Barsõ 99:74 (kokkuvõttes Rock edasi koondskooriga 204:151)

Korduskohtumised leiavad aset vahemikus 23.-25. veebruar.

TLÜ/Kalev - Valmiera tipphetked:

Rakvere - Liepaja tipphetked:

Rock - Barsõ tipphetked: