Algkoosseisud:

Šiauliai: Prekevicius, Žukauskas, Šikšnius, Gailius ja Grafs.

TÜ/Rock: Tanel Tein, Todd Abernethy, Janar Talts, Silver Leppik ja Scott Morrison.

1. veerand:

Kolme minuti järel juhib Šiauliai 11:5. Muuhulgas on Leppik teinud juba kolm vaheltlõiget, aga Šiauliai tabas kolmeseid ja võitleb mehiselt kaitses.

Teini ja Leppiku kolmesed vähendavad Rocki kaotusseisu 11:13-le. Mängida 4.15.

Leedu klubi kaitse on tõesti tihe, Rockil on kõvasti tegemist ja jooksmist, et pall omasid leiaks. Ometi tabab Tein koos veaga ja tablool viik 13:13.

Tein tabab vabaviske ning Leppik sopsab kolmese ja Rock tegi 12:0 vahespurdi ja juhib 17:13!

Leedu klubi aga ei anna loomulikult alla ja eelmise mängu kangelane Derrick Low viskab 14 sekundit enne veerandi lõppu üle Allingu käte kolmese ja viib Šiauliai ette 22:19.

Rocki vasturünnakul annab Sokk hea söödu, kes tabab viimasel sekundil koos veaga ja tabab ka selle. Seega viik 22:22.

2. veerand:

2.20 mängitud ja tablool viik 27:27. Tempo on kõrge ja kaitses rabatakse mehemoodi. Samas on Muhust pärit Timo Eichfuss vähem kui kolme minutiga teinud neli isiklikku viga ...

Teini ja Leppiku kolmesed hoiavad Rocki vee peal, ent Šiauliai on natuke teravam ja aktiivsem ning Leedu klubi on ees 38:33, kui mängida 4.09. Rockil pole näiteks Talts oma punktiarvet veel avanud ...

Šiauliai võitleb hingega ja Rocki meestel pole rünnakul tihtipeale üalli lihtsalt kuhugi panna ja tulevad pallikaotused. Rocki õnneks ei taba kahel korral Gailius vabalt positsioonilt kolmest. Aga Low'd ei saa kinni ei Sokk, Leppik ega Abernethy ja mees muudkui tabab.

Vaheajale mindi Šiauliai eduseisus 47:41.

Avapoolaja Rocki resultatiivseim oli Leppik 15 ja Leedu klubil Derrick Low 12 punktiga.

3. veerand:

Midagi pole teha, Šiauliai läheb vägisi võidu poole. Ligi kolm minutit mängitud ja Leedu klubi on ees 54:46.Pisut hiljem 56:50. Vahepeal pani Talts efektse kulbi Sarakauskasele.

Leedu klubi suudab kuni veerandi lõpuni hpida sellist kuue kuni kaheksapunktilist eduseisu, Rock ponnistab kõvasti, aga lähemale ei saa.

Viimast veerandit alustatakse Šiauliai eduseisul 66:58. Leppik jäi kolmandal veerandil nullile, Morrison on kukku saanud 13 punkti.

4. veerand:

Rockil ei õnnestu kohe mitte kuidagi lähemale kui kuus punkti saada, kohe vastab vastane korviga. 2.20 mängitud ja Šiauliai juhib 72:64.

3.40 mängitud ja Rock jõuab viie punkti kaugusele pärast Taltsi ka Morrisoni korve - 68:73.

Aga see on vist ka kõik - 3.20 mängida ja Šiauliai jhib juba 84:70.

Vaatamata asjaolule, et Rock viskas kõvasti mööda ja sama tegi ka Šiauliai, on Eesti klubil mingi võimalus, kui 1.40 mängida ja kaotusseis kaheksapunktiline 76:84.

Lõpus raiusid Rocki mängijaid vigu, kuid Leedu klubi mängijad vabaviskejoonel ei eksinud. Lõpusireen kuulutas Rocki kaotust 80:92.

Võitjatel viskas kuus meest 10 või rohkem punkte, resultatiivseimad olid Low ja Grafs 14 silmaga.

Rocki parimatena kogusid Morrison 19 ja Leppik 18 punkti.

Kohtumise statistikat näed SIIT:

Eellugu:

Rocki ja Šiauliai vahelise play-off seeria avamäng lõppes Leedus mäletatavasti TÜ/Rocki kindla 84:61 võiduga.

Kahe võiduni peetava seeria teine mäng peeti laupäeval Tartus, kuid kahjuks ei suutnud Eesti meistriliiga põhihooaja võitja võimalust ära kasutada ning koduväljakul tuli vastase 62:69 paremust tunnistada.

Kui arvestada ka põhiturniiri mänge on hooaja seis 2:2.

MasterCard Balti korvpalliliiga põhiturniiri kolmas meeskond Šiauliai ja kuues Tartu Ülikool/Rock otsustavad seega edasipääseja just tänaõhtuses mängus, milles saab Visnapuu sõnul määravaks eelkõige just psühholoogiline valmisolek, vahendab basket.ee.

Balti liiga nelja parema meeskonna osavõtul toimuv Final Four peetakse 23.-24. aprillil Vilniuses.