Kohtumise avaveerandajal suutsid vaid kaheksa mehega mänginud leedukad näidata väga sisukat mängu. Kodumeeskond jõudis viigiseisuni alles neljandal mänguminutil ja esimese veerandajaga meeskondade vahel vahet sisse ei tulnudki – 17:17.

Teisel veerandajal said aga TÜ/Rocki mängijad eelkõige tänu kaugvisetele edu sisse ning veerandaja keskel juhiti juba 14 punktiga. Poolajavile kõlades oli TÜ/Rocki eduseis 48:32.

Hea hooga jätkati ka kolmandal perioodil. Janar Taltsi korvidest suurendati jõudsalt vahet ja veerandaja keskel oli seis pärast Karolis Petrukonise pealtpanekut juba 69:36. Viimase neljandiku eel näitas tabloo TÜ/Rocki kindlat 75:46 eduseisu.

Külalisi suur kaotusseis aga ei heidutanud ning neljanda veerandaja alguses suudeti tartlastele endiselt kate-kattest mänguga ära teha ning kui TÜ/Rocki algviisiku mehed pisut puhkust said, hakkas vahe vähenema. Korraks jõudsid leedukad ka 22 punkti peale, aga peagi said võõrustajad taas oma rütmi sisse ning lõpuminutid mängiti kindlalt. Et seeria võidetakse kahe mängu kokkuvõttes, siis on TÜ/Rockil kindlasti hea võtta 12. veebruari korduskohtumisele Leedus kaasa 32punktiline edu, sest lõpuvile kõlades näitas tabloo seisuks 100:68.

Viis meest TÜ/Rocki ridades jõudsid kahekohalise punktisummani. Kaksikduubli sai kirja Janar Talts visates 20 punkti, võttes 11 lauapalli ning andes ka kuus korvisöötu. Kaheksast kaugviskest viis tabanud Valmo Kriisa kogus 15 punkti ja neli korvisöötu. Timo Eichfuss ja Tanel Kurbas viskasid võrdselt 14 punkti, Kurbas andis ka viis korvisöötu. Joosep Toome jäi 11 punkti peale.

TÜ/Rock võitis lauavõitluse 36:21 ning andis meeskonna peale koguni 29 korvisöötu ja tegi vaid seitse pallikaotust.

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul tegi vastaste kate-kattest mäng suurest võidust hoolimata peavalu. „Piltlikult öeldes esimese poolaja võitsime 32ga, aga teine tuleb Leedus korralikult mängida. Täna oli kindlasti tähtis võimalikult suurelt võita, aga arenemisruumi jagub küllaga. Just vastaste kate-kattest mängu vastu jäime hätta ja selle lahendamisel on meil õppimisvaru küll,“ sõnas Kullamäe pärast mängu.

Prienai Rudupise parim oli 16 punkti ja viie lauapalliga Dominykas Milka. Gediminas Maceina ja Arnas Labuckas lisasid võrdselt 11 punkti ja andsid mõlemad ka kolm korvisöötu.

Paari korduskohtumine on Prienais 12. veebruaril, kuhu TÜ/Rock sõidab otse EuroChallenge kohtumiselt Fraport Skylinersiga. Edasipääsu osas ülioluline euromäng peetakse Frankfurdis teisipäeval, 10. veebruaril.

Mängunädal pole TÜ/Rocki jaoks siiski läbi, sest neljapäeval, 5. veebruaril sõidetakse Tallinna, kus mängitakse Eesti meistrivõistluste raames TLÜ/Kaleviga. Pall pannakse Kalevi spordihoones mängu kell 19.00.

Sisuliselt pudenesid juba avamänguga konkurentsist Rapla TYCO ja Pärnu KK. Rapla kaotas võõrsil Ventspilsile 75:105 ning Pärnu samuti võõrsil Šiauliaile 71:108.