Tartlased ei suutnud terve kohtumise korralikult palli korvi saada. See-eest mängiti suurepärast kaitset. Lausa nii uhket, et vastased suutsid poolajaks kokku saada vaid 20 punkti! Siiski alustati teist poolaega vaid kaheksapunktilises edus.

Teine poolaeg kulgeski enamjaolt tasavägiselt. Rock suutis kolmandal veerandajal vahe korra 14-punktiliseks kasvatada, kuid enne viimast perioodi juhiti üheksaga. Marek Doronini kaugvise tõstis tartlased lõpuks kahekohalisse edusse 48:36 ning vastased enam palju lähemale ei jõudnudki. Rocki suurim edu oli 15 punkti, kuid vastased lõpetasid mängu 5:0 vahespurdiga.

Rock tabas kahepunktiviskeid vaid 28-protsendiliselt ehk 45st viskeüritusest läbis korvirõnga vaid 13. Seevastu suudeti tabada kaugvisetel seitse korda 15st üritusest. Vastased hoiti 30-protsendilise visketabavuse peal.

Janar Talts viskas Rocki parimana 12 punkti. Kõik kolm kaugviset tabanud Valmo Kriisa lisas 9 punkti, 4 lauapalli ja 3 söötu. Karolis Petrukonis ja Augustas Peciukevicius lisasid 7. Vastaste parim oli 15 punkti ja 8 lauapalliga Lauris Blaus.

Otsustav korduskohtumine peetakse tuleval teisipäeval.

Rock ühines Balti liiga hooajaga alles play-off´ides ja on seni pidanud vaid kaks kohtumist. Kaheksandikfinaalis alistati kahel korral leedulaste Prienai 100:68 ja 73:67.


Liepaja läbis alagrupi 6 võidu ja 2 kaotusega ning kaheksandikfinaalis oldi kahel korral üle Jekabpilsist 105:83 ja 67:62. Koduväljakul on Liepaja tunnistanud vaid võite (5/0), mis tähendab, et Rockil oleks tänasest kohtumisest vaja kaasa võtta võimalikult suurt punktivaru.

Peatreeneritena lähevad vastamisi kunagised tiimikaaslased Gert Kullamäe ja Uvis Helmanis. Nad mängisid koos Saksamaal Bambergi meeskonnas aastatel 2002 - 2004.

Korduskohtumine peetakse Liepajas 3. märtsil ehk järgmisel teisipäeval.