Rock suutis väga tasavägiselt kulgenud kohtumises 7-punktise edu sisse mängida viimase pooleteise minutiga, mil tehti 6:0 spurt. Veel kolm minutit enne lõpiusireeni juhtisid külalised 71:69.

Vigastatud Brian Harperita mänginud Rocki parim oli Janar Talts 22 punkti ja 7 lauapalliga, Tanel Kurbas viskas 18, Reinar Hallik 14 ja Evaldas Žabas 10 punkti. Leedulaste resultatiivseim oli Assem Marei 19 silma ja 9 lauapalliga.

Rock kaotas avaveerandi 16:20, ent spurtis poolajavileks ette 40:36. Kolmanda veerandi alguses pääses kodumeeskond korraks üheksa punktiga juhtima (45:36), kuid veerandaja lõpuks vähenes vahe kolmele silmale (59:56). Otsustaval neljandikul jätkus punkt-punkti heitlus kuni lõpuminutiteni. 1.22 enne lõpusireeni tabas Hallik kolmese, kasvatades Rocki edu 78:74-le. Lõpuminuti alguses realiseeris Gert Dorbek ühe vabaviske kahest ning võiduka punkti pani Rocki mängule Kurbase kahepunktivise kolm sekundit enne lõppu, mis seadis tabloole lõppnumbrid 81:74.

Rock jäi täna lauavõitluses alla 35:44, kuid kompenseeris selle eeskätt parema visketabavuse (kolmesed 40 vs 30%, vabavisked 84 vs 73%) ning vähema pallikaotuste arvuga (7:13). Kui Rock sai vastase pallikaotustest 23, siis Šiauliai vaid 8 punkti.

Otsustav kordusmäng peetakse 6. aprillil leedulaste koduväljakul.

Kui tartlased jõudsid esimese Eesti klubina finaali, siis Šiauliai on kahe suure - Kaunase ja Vilniuse - kõrval kolmas Leedu meeskond, kes Balti liigas tšempioniks kroonitud. Šiauliai võitis liiga nii mullu kui tunamullu, alistades finaalis vastavalt Ventspilsi ja Prienai.

Sarnaselt Rockile eurosarjas osalenud ning seetõttu Balti liigaga alles playoffis liitunud Šiauliai alistas teel finaali Pärnu, Jekabpilsi ja Lietkabelise, tartlased aga Atyrau Barsy, Liepaja ja Valmiera.