Eestit esindasid kohtumisel Eesti korvpalliliidu (EKL) president Jüri Ratas ja peasekretär Keio Kuhi, Lätist alaliidu peasekretär Edgars Šneps, Leedust rahvusliku liiga LKL juht ning Triobet BBLi tegevjuht Romualdas Brazauskas. Soomest osales kokkusaamisel sealse alaliidu president Antti Zitting ning Rootsist alaliidu peasekretär Lena Wallin-Kantzy.

"Täna räägiti võimalikust laienemisest seda nii naiste Ühisliiga kui Balti liiga osas. Esitati kutse Soome ja Rootsi alaliitudele, et nad ühineksid Balti liigaga. Neile tutvustati põhjalikult liiga korraldust ja tingimusi. Nüüd on pall Soome ja Rootsi käes, kes lähevad tagasi ja arutavad seda ettepanekut oma klubidega," rääkis Kuhi Delfile ja Eesti Päevalehele. Tema sõnul täna konkreetsetest Soome ja Rootsi võistkondadest ning meeskondade arvust veel juttu ei olnud.

Mitu Eesti meeskonda uuel hooajal Balti liigas mängib? "See sõltub sellest, mida ütlevad soomlased ja rootslased. Võimalik, et kõik meie võistkonnad, kes soovi avaldavad, ei pääse Balti liigasse. Näiteks võib liigas olla 12 klubi, kellest üks või kaks on Rootsist ja (või) Soomest, ülejäänud kohad jagunevad ära Balti riikide vahel," selgitas Kuhi.

Kas TÜ/Rock ja Kalev/Cramo mängivad uuel hooajal Balti liigat? "Siin sõltub palju FIBA sarjadest. Eesti meister pääseb mängima Meistrite liiga kvalifikatsiooni ja teise koha omanik FIBA Euroopa karikasarja. Sõltub, kuidas meistril kvalifikatsioonis läheb, aga teoreetiliselt on võimalik, et jätkub sarnane süsteem nagu tänavu," ütles Kuhi, vihjates Rocki osalemisele ja Kalevi eemalejäämisele.

Laienemist võib oodata ka naiste Eesti-Läti Ühisliiga. "Soome pool on väga rahul praeguse Ühisliigaga, kus hetkel osaleb nende klubi Lappeenranta Catz. Võimalik, et soomlased tahavad seal ka teist oma klubi näha," kinnitas Kuhi.