Grete Šadeiko - 7-võistluses 5551 punkti (14,08; 1.72; 11.96; 25,28; 5.48; 42.30; 2.23,13)

Mai lõpus 22. sünnipäeva tähistav Šadeiko sai oma kodustaadionil Tallahassee's toimunud USA üliõpilasliiga läänekonverentsi meistrivõistlustel (ACC) 5551 punktiga teise koha, kuid peamiselt kehva ilma tõttu ei õnnestunud tal ühtegi isiklikku rekordit seekord püstitada.

"Esimesed kaks ala - tõkked ja kõrgus - läksid üsna hästi, aga enne kuulitõuget hakkas padukat sadama ja võistlus lükkus nelja tunni võrra edasi. Libedas ringis ei õnnestunudki kuuli loodetud moel tõugata ja 200 meetriks oli jaks juba otsas, kuigi lootsin alla 25 sekundi joosta. Tavapärane neljatunnine võistluspäev venis lõpuks seega üheksatunniseks.

Teise päeva hommikuks tuli päike välja, kuid minu kaugushüpe oli särast kaugel. Esimese katse astusin üle, teisel tõukasin nii kaugelt ära, et sisuliselt jooksin läbi ning kolmandal jäi tõuge umbes kaks pöida pakust kaugemale, kuid pidin hüppe mingisugusegi tulemuse saamiseks lõpuni viima.

Odaviskes oli lootus juba veidi kadunud, sest olin langenud neljandale kohale. Motivatsioon tuli tagasi sellega, kui konkurendid 30 meetrit viskasid ja minu 42-meetrine vise tõstis mu teisele kohale tagasi. See sundis ka 800 meetriks pingutama, sest ma ei tahtnud oma kohast enam loobuda. Paduvihmast hoolimata õnnestus võistlus lõpetada kolme viimase aasta parima jooksuga.

Kokkuvõttes polnud 5551 punkti kindlasti see, mille järgi siia tulin. Samas ala, mis on olnud pikalt mu kirstunaelaks - 800 meetrit -, seekord õnnestus. Olen näidanud kõigil aladel tänavu enda kohta häid tulemusi, mistõttu usun, et NCAA-ks ja EM-iks langeb kõik kenasti kokku."

Karl Koha - kuulitõukes 16.55

20-aastane Koha pidi Heitjate seeriavõistlusel leppima üllatuslikult teise kohaga, võidu teenis Kristo Galeta puudumisel Raido Kalbach 16.66-ga. Võimu Koha tõugetes paistis olevat, ent tehnika jättis soovida.

"Väga nässu läks täna (laupäeval - toim), tõukamine tundus ebamugav. Iseenesest treeninglaager Hispaanias läks hästi ja vorm peaks parem olema. Pühapäeval Karksi-Nuias Balti heitjate maavõistlusel tahaks juba vähemalt meetrist lisa tänasele tulemusele."

(Seeriavõistluse punktide kogumiseks tegi Koha kaasa ka kettaheites, kus sai kirja 45.55.)

Kätlin Piirimäe - kuulitõukes 16.08

Järvamaal elav ja treeniv Piirimäe sai naiste kuulitõukes esikoha, kuigi kettaheite võitja Anu Teesaar ei jäänud kaugele, tõugates parimal katsel 15.74. Sarnaselt Kohale lootis ka 19-aastane Piirimäe selgelt paremaid tõukeid.

"Tulemus ei vastanud ootustele, sest vorm lubab oluliselt rohkem. Täna oli tehnikas vajakajäämisi näiteks hüpe oli liiga aeglane. Treeninglaager Portugalis läks hästi, rõhk oli tehnika järgi aitamisel. Uuesti võistlen pühapäeval Balti heitjate maavõistlusel, kus võiks juba uus rekord sündida."

Kümnevõistleja Taavi Tšernjavski - kettaheites 45.00

Taavi Tšernjavski jaoks oli tegu hooaja esimese võistlusega. Kuigi kaasvõistlejatest selgelt kõhnem, jäi Art Arvisto hoolealune kolmandast kohast ehk Mikk Pahapillist vaid kolme meetri kaugusele.

"Kuna meil on U23 vanuseklassi laager siin praegu (nädalavahetusel), siis tegin võistluse trenni eest. Isiklik rekord on vaid 16 sentimeetrit parem, seega võib tulemusega rahule jääda. Tervis on korras ja Portugali laager läks asja ette. Järmise võistluse teen juba kolmapäeval Leksi viievõistlusel, juunis Eesti-Soome-Rootsil tahaks kümnevõistluses teha isikliku rekordi 7487 punkti kanti."

Jaak Joonas Uudmäe - kolmikhüppes 15.14

Kolmikhüppe-pere 21-aastane liige piirdus Los Angeleses toimunud Pac-12 võistlusel 15.14-ga. Kui kõrgushüppes võttis Uudmäe 2.10 alistamisega hiljuti enda nimele pere rekordi ja kaugushüppes viis ta oma rekordi 7.30-ni, siis põhialal kolmikhüppes liigub raskest põlvevigastusest taastunud Uudmäe veel tasa ja targu. Kaks senist võistlust sel alal on ta teinud lühikese hoo pealt, et katsetada, kuidas põlv vastu peab. Isikliku tippmargi on ta siiski ka sel alal juba tänavu hüpanud - 15.33 -, kuigi lootused ja ootused on seotud juba järgmise meetriga.

Kümnevõistlejast Markus Leemetist, kes kogus Starkeville'is USA üliõpilasliiga kagukonverentsi meistrivõistlustel koos Maicel Uiboga võisteldes 7372 punkti, saab lugeda juba järgmisest blogipostitusest!