Tiitlivõistluste peakorraldaja Erik Pallase sõnul on vabatahtlikel suurürituste läbiviimisel väga oluline roll. „Kogu maailmas toetub suursündmuste korraldus vabatahtlikele. Võib julgelt öelda, et ilma vabatahtliketa nii suuri sündmusi korraldada polekski võimalik. Meil on väga hea kogemus nelja aasta eest Tallinnas toimunud Euroopa juunioride meistrivõistlustelt kergejõustikus, kus appi tuli veerandtuhat vabatahtlikku ning tollane atmosfäär oli unustamatu. Nüüd ootame taas vabatahtlikeks kõiki, kes soovivad anda oma panuse U23 EM-i korraldamisesse ning olla osa tänavusest Euroopa kergejõustikukalendri ühest olulisemast sündmusest. Rolle vabatahtlikele on palju erinevaid, nii et igaüks leiab endale sobiva ja huvitava tegevuse,“ rääkis Pallase.

U23 EM-ile oodatakse kokku ca 200 vabatahtlikku. Tegevusi, kus vabatahtlikud saavad abiks olla, on palju erinevaid, näiteks võistkondade atašeedena, meditsiini- ja dopingukontrollis, meediakeskuses, infopunktides ja mujal. Vabatahtlikelt oodatakse kohusetundlikkust, rõõmsameelsust ja aktiivsust ning inglise keele oskust. Omalt poolt pakuvad korraldajad võimalust kuuluda suure kergejõustikuvõistluse korraldusmeeskonda, võistluste T-särki, toitlustust vabatahtlikuks olemise ajal, võimalust võistlust vaadata ja osaleda suurel võistluste lõpubanketil, lisaks loomulikult uusi sõpru ja põnevaid kogemusi. Vabatahtlikuks saamise sooviavaldusi saab esitada kuni 7. juunini võistluste kodulehel http://tallinn2015.org/ee/organisatsioon/tule-vabatahtlikuks.html

Järjekorras kümnendad Euroopa U23 meistrivõistlused toimuvad 9.-12. juulil Tallinnas Kadrioru staadionil. Euroopa kergejõustiku üks 2015. aasta tippsündmusi toob Tallinna ligi 1000 alla 23-aastast kergejõustiklast üle Euroopa. Neist paljud kuuluvad juba praegu Euroopa ja maailma absoluutsesse tippu, olles võitnud kümneid ja kümneid medaleid täiskasvanute rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt. U23 vanuseklassi kergejõustiklased võitsid 2014. aastal Zürichis toimunud Euroopa meistrivõistlustelt koguni 27 medalit ning 2015 märtsis Prahas toimunud kergejõustiku Euroopa sisemeistrivõistlustelt 18 medalit.

Eestlased on seni üheksa korda toimunud Euroopa U23 meistrivõistlustelt võitnud seitse medalit. Euroopa meistriks tulid 2011. aastal Grit Šadeiko seitsmevõistluses ja 2005. aastal Mirjam Liimask 100 m tõkkejooksus. Hõbemedaleid on võidetud kolm: kümnevõistleja Indrek Turi ja sprinter Argo Golberg 2003. aastal ning kuulitõukaja Taavi Peetre 2005. aastal. Pronksmedali sai 2013. aastal kaela 400m tõkkejooksja Rasmus Mägi ning 2001. aastal odaviskaja Moonika Aava. Noorsooklassi EM oli esimeseks rahvusvaheliseks tiitlivõistluseks ka olümpiavõitja Gerd Kanterile, kui ta 2001. aastal saavutas 5. koha.

Euroopa U23 meistrivõistluste rahvusvahelised partnerid on Omega, Le Gruyère AOP Switzerland ja Eurovision. Võistluse toetaja on Utilitas, partnerid Saku, EMT ja Elion ning Getty Images. Meediapartnerid on ETV, Eesti Päevaleht, Delfi Sport ja Kuku raadio. Toetavad Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond, Kultuuriministeerium, Tallinna linn ja Eesti Kultuurkapital.

Lisatud fotol: Vabatahtlikud 2011. aastal Tallinnas toimunud kergejõustiku juunioride EM-il.