Eesti Kergejõustikuliidu president ja U23 EM-i korralduskomitee esimees Erich Teigamägi kutsus konkursil osalema kõiki, kellel on soov luua midagi, mis läheb Eesti disaininäitena Euroopa spordiajalukku. „Medalid lähevad koju ligi kahesaja kergejõustiklasega, kellele need jäävad alatiseks meenutama ühte esimest olulisemat edusammu teekonnal absoluutsesse tippu. Kindlasti on nende seas arvukalt ka neid sportlasi, kelle medalikapis saab Tallinna U23 EM-i medal olema kõrvuti lähemas või kaugemas tulevikus võidetavate MM-i ja olümpiamedalitega,“ ütles Teigamägi.

Kokku antakse juulis Kadrioru Staadionil toimuval U23 EM-il nelja päeva jooksul välja 44 medalikomplekti, kokku 168 medalit. Paljud võistlema tulevatest alla 23-aastaste sportlastest kuuluvad juba täna Euroopa paremikku, nende seas on ka mitmeid maailmanimesid. Näiteks võitsid selle vanuseklassi kergejõustiklased 2014. aastal Zürichis toimunud Euroopa meistrivõistlustelt koguni 27 medalit ja Praha sise-EM-il 18 medalit.

Medali kavandite esitamise tähtaeg on 30. aprill 2015. Kujundus peab olema teostatav erinevatel materjalidel – metallil, puidul, klaasil. Lubatud on esitada eritasapinnalisi kujundusi (2D ja 3D). Korraldajad ei sea piiranguid medali suuruse ega kuju osas, ent eelistatud on mõistlikkuse piiridesse jäävad lahendused.

Kohustuslikud elemendid kujunduses on võistluste nimi (European Athletics U23 Championships) ning Euroopa Kergejõustikuliidu logo. Samuti tuleb arvestada kujunduses piisavalt ruumi, et mahuks graveerima linna nime (Tallinn), aastaarvu (2015) ning võistlusala ja sportlase soo (näiteks, 100m Men või 3000m Steeplechase Women).

Konkursi tingimustega saab lähemalt tutvuda Eesti Kergejõustikuliidu kodulehel: http://ekjl.ee/uudised/ekjl-kuulutab-valja-konkursi-u23-em-i-medali-kujundamiseks-986

Võitja avaldatakse hiljemalt 30. mail. Valiku langetab žürii, kuhu kuuluvad endine tippkolmikhüppaja Virge Naeris, olümpiavõitja Erki Nool, 2013. aasta U23 EM-i pronksmedaliomanik Rasmus Mägi, 2011. aasta U23 Euroopa meistri medali omanik Grit Šadeiko, ehtekunstnik Anneli Tammik, Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi ning Tallinnas 2011. aastal toimunud juunioride EM-i medalikujunduse autor Indrek Turi.

Võidukavandi autor saab auhinnaks 500 eurot ning kutse U23 EMile.

U23 EM, mis on 2015. aasta Euroopa kergejõustiku üks tippsündmusi, toob Tallinnasse Kadrioru Staadionile ligi 1000 kuni 23-aastast kergejõustiklast üle Euroopa. Eesti koondis kujuneb orienteeruvalt 30-liikmeliseks. Eestlased on seni üheksa korda toimunud Euroopa U23 meistrivõistlustelt võitnud seitse medalit, viimati sai 2013. aastal Rasmus Mägi 400m tõkkejooksus pronksi ning 2011. aastal tuli Grit Šadeiko seitsmevõistluses Euroopa meistriks.

Võistluste koduleht: http://tallinn2015.org/ee