"Eks selge see, et eesmärk oli medal ja neljas koht on pettumus. Imet tegema ei oleks selle saavutamiseks pidanud, aga minu jaoks see oli ikkagi (keerulise) hooaja peegel," sõnas Kanter, kes heitis oma tänase parima 64.82 kohe avakatsel.

"Enesetunne oli täna tegelikult hea, kiirust jagus, kuid kangus kimbutas. Algus oli tegelikult ju hea, kindlustasin endale kohe kolm lisakatset. Mõnel katsel tundus, et nüüd läks ketas hästi lendu, aga tulemus polnud midagi erilist. Üle oma varju ei hüppa, aga pronks oli saadaval - see olnuks kirss tordil."

"(Piotr) Malachowski vastu olnuks saada keeruline. Alati peab reserv sees olema: kui tema heitis soojendusstaadionil 70 meetrit ja võistlusel 67 pool, siis tal jäi ka varu sisse. Mina aga heitsin näiteks eelmisel aastal Zürichi EM-i eel trennis 67.40, aga tänavu enne Pekingit 64.50. Seega seda tulemust võis eeldada," lisas Kanter. "Pronksiseis oli sama nagu Moskva MM-il. Nüüd pani Urbanek jala ukse vahele - igavesti ei saa õnnejumala abile lootma jääda."

Kullavõitja Malachowski heitis täna 67.40, hõbeda võitnud Philip Milanov 66.90 ja pronksi teeninud poolakas Robert Urbanek 65.18.

Milanovi kohta ütles Kanter: "Ta on noor ja lubav, see oli suur samm meeste sekka jõudmisel. Eks tema puhul näitasid tänavused Teemantliiga etapid, et ta on võimeline suurtel võistlustel hästi heitma. Mul on hea meel, et noored nüüd ka lõpuks pead hakkavad tõusma, pole ju ammu kedagi esile kerkinud."

Vaata Kanteri intervjuud IAAFile: