Seekord enam sellist pinget ja ärevust polnud, kuna 100 meetri napi võiduga taastas Bolt enesekindluse ja 200 meetri jooks on jamaikalase lemmikala. Lõpusirgel panigi Bolt asjad selgelt paika, edestades Gatlinit lõpuks 19 sajandikuga. Ajad 19,55 ja 19,74. Bolt on varem jooksnud sellest ajast ise neljal korral kiiremini, tema maailmarekordiks on teatavasti 19,19.

Kolmanda koha sai Lõuna-Aafrika Vabariigi välejalg Anaso Jobodwana, kes edestas kõige napimalt Panama sprinterit Alonso Edwardit. Mõlemad finišeerisid ajaga 19,87. TULEMUSED.

Bolt võitis juba karjääri kümnenda MM-kulla – kolmel korral on ta triumfeerinud 100 meetri distantsil, neljal korral 200 meetri jooksus ja kolmel korral teatesprindis. Pekingis on 4 x 100 meetri sprint veel ees.

„Hästi tehtud, Usain,“ õnnitles ülemeelik Bolt end jooksu järel. „Olen lihtsalt õnnelik. Ütlesin kuttidele, et ma teen selle ära. Mingit kahtlust polnud. Ma ei keskendunud lõppajale. Teadsin, et rekordivormis ma nagunii pole. Kui asi puudutab 200 meetri jooksu, olen kohe hoopis teine inimene, sel alal on mind võidetud vaid korra. See on ilus kink mulle ja mu rahvale. Olen sel alal nüüd neljakordne maailmameister, see on suur kordaminek. Ma ei tea veel meie teatemeeskonna koosseisu. Homme on koosolek ja tehakse otsused. Teatejooksude MMil (Jamaica kaotas seal USAle – M. R.) mängis nende võidus suurt rolli Gatlin. Usutavasti on ta nüüdseks väsinud. Pole mingit põhjust, miks me ei peaks võitma.“

Gatlin erilist pettumust välja ei näidanud. „Olen vanim mees rajal ja jooksen endiselt üsna hästi,“ lausus 33-aastane sportlane. „Keskendusin oma peas vaid iseenda jooksule, eeldasin, et oleme sirgele jõudes sama kiired. Ta oligi. Mul on hea meel, et meil oli põnev võistlus lõpujooneni. Nüüd tuleb mul valmistuda Rio olümpiaks, et seal veelgi paremini esineda,“ rääkis Gatlin, kes selgitas, et kui ta hooaja alguses viis isikliku rekordi kodumaal 19,57ni, siis polnud tal jalgades 100 meetri eelringe ja finaale nagu MMil.

Lõpplahendus.

Usain Bolti triumf.

Usain Bolti triumf.

Hetked Peking 2015 kergejõustiku MM-ilt