Teenekas juhendaja rääkis Rootsi väljaandele Expressen, et 21-aastane Sagnia oli võistluste eel nii närvis, et tema rahustamiseks tuli midagi välja mõelda – nii osutus päästjaks võistluste eel ostetud jääkott, mis Rootsi neiu maa peale tagasi tõi.

Rootsi kergejõustiku tulevikulootus Khaddi Sagnia saabus Pekingisse hea enesetundega – äsja hüpatud 6.78 andis lootust, et neiu on heas vormis. Võistluste eel oli aga nooruk nii närviline, et midagi tuli välja mõelda. Nii ostiski treener õpilase rahustamiseks jääkoti, mis muutis nooruki rahulikuks.

„Treener (Klaup) pistis mulle jääkoti pea peale ja see muutis mu väga rahulikuks. Väga kaval trikk mu juhendaja poolt,“ sõnas Sagnia.

„Ostsime jääkotte, mille asetasime Khaddile pähe. Pärast seda oli kõik korras. Eelvõistlus on alati pisut närviline, kuid ma tean, et kui mu õpilane on rahulik, siis ta suudab hea tulemuse hüpata,“ sõnas Klaup.

Katrin Klaup on Rootsis treenerina tegutsenud alates 1997. aastast. Varem oli tema tuntuim õpilane kümnevõistleja Indrek Kaseorg.