Mägi tegi viimase ettevalmistustükli Jaapanis Marugames, kus viibis teatavasti ka Gerd Kanter.

"See oli väga hea koht, kus rahulikult ajavahega kohaneda ja treenida. Väga oluline oli ka see, et sain füsioterapeaut Indrek Tustiti abi seal kasutada - juuli lõpp oli jäänud massaaži osas nutuseks," sõnas Mägi.

„Võtan ühe jooksu korraga. Homme (täna – toim) tuleb kiiresti joosta – kiiremini kui siiani tiitlivõistluste eeljooksudes, kus mina olen osalenud. Edasipääsu piiriks kujuneb äkki 49,3 sekundit,” nentis Mägi, kes tuleb rajale neljandas eeljooksus kolmandal rajal. Jooksu favoriit on paljukordne tiitlivõistluste medaliomanik ja ka selleks hooajaks end heasse hoogu viinud ameeriklane Bershawn Jackson (tänavu 48,09). Teise koha nimel peaksid heitlema kaks eurooplast, Mägi ja iirlane Thomas Barr (mõlemal kirjas tänavu 48,65).

„Eesti meistrivõistlused (kus Rasmus parandas poole sekundiga hooaja tippmarki – toim) näitasid, et seis on normaalne. Pärast seda on olnud oluline lihtsalt targalt tegutseda ja jalgu kergemaks saada,” täiendas Rasmuse treenerist isa Taivo Mägi.

Nii Taivo kui ka Rasmus lisasid justkui ühest suust, et pinget jagub küllaga, olgugi et väljastpoolt pole seekord sääraseid ootusi nagu mullu Zürichi EM-il, kuhu Mägi läks kindla medalipretendendina. „Enda ootused on ju lõpuks ikkagi need, mis pinge peale panevad,” tõdes Rasmus.