"Eks olümpia ole ikka see koht, kus tahaks oma kõige kiiremad jooksud teha," nendib Pekingi MM-il 13. koha saanud Mägi. "Mõte mõlemal võistlusel osalemisest on peast läbi käinud, aga praegu ei oska veel midagi täpsemalt öelda. Eks see dilemma ole paljudel."

Kui näiteks kettaheites, kus Gerd Kanter võitis 2012. aastal nii EM-il kui OM-il medali, ei võta üks või kaks kuud enne olümpiat EM-il võistlemine tükki küljest, siis 400 meetri tõkkejooksus võib see edasisele hooajale selge jälje jätta.

"EM-il peaks ideaalis tegema kolm jooksu, millest taastumine võtaks aega. Pealegi toimuvad EM ja OM erinevatel kontinentidel," arutleb tartlane.

Rasmuse treenerist isa Taivo Mägi usub, et õige ajastuse korral on võimalik heas hoos olla nii juulis kui augustis.

"Panime tänavu kõik kaardid Pekingi MM-ile, jättes ka näiteks sisehooaja vahele. Võib-olla tuleks järgmisel aastal sättida vorm mitmeks perioodiks. Peame seda arutama," ütleb treener.

Taivo Mägi toob näiteks 21-aastase poolaka Patryk Dobeki, kes võitis juuli alguses Tallinnas U23 vanuseklassi EM-i (kolm jooksu), püstitas nädal hiljem Monacos isikliku rekordi (48,62) ning jõudis nüüd, omakorda kuu aega hiljem, MM-il finaali (taas uus rekord - 48,40). Kerge sellise tembuga hakkama saada aga pole, teavad nii Rasmus kui Taivo.