24-aastane Milanov püstitas Pekingis uue rahvusrekordi 66.90 ja kaotas kullamees Piotr Malachowskile vaid poole meetriga.

"See on uskumatu! Teadsin küll, et olen võimeline heitma kaugele, aga ikkagi... Belgia ajakirjanikud naljatlesid pärast võistlust, et (Robert) Harting tõmbab alati oma särgi katki, kui võidab, ma oleks võinud püksid lõhki tõmmata," naeris medalivõitja.

Kuidas sul õnnestus nii kaugele heita sellistes tingimustes, oma esimesel tiitlivõistluse lõppvõistlusel? "See on kombinatsioon adrenaliinist, heast tundest ja heast vormist. Kangitrenni oli MM-i eel vähe ja see andis MM-iks kerguse ja kiiruse," arutles Milanov.

"Olin ka Piotrile lõpuks päris lähedal, aga ta on tšempion, üks mu iidoleid. Tegelikult uskusin enne võistlust, et suudan ka kulla eest heidelda. Neljas katse oligi väga hea, päeva parim, kuid see läks liiga kõrgele ja ei kandunud kaugele."

Endast 12 aastat vanema Gerd Kanteri kohta, kes piirdus täna neljanda kohaga, ütles Milanov: "Ta heitis väga stabiilselt. Ma ei taha nii öelda, aga see oli täna minu õnn, et ta kaugele ei heitnud."