„Just Gerdi esimene katse oli tegelikult väga hea: kiirust jagus palju. Kuid vigastuse tõttu pole tal häid tehnikatrenne eriti olnud, seetõttu ei suutnud ka heidet veel lõpuni kontrollida,“ sõnas Tustit.

Kanterile on kevadest alates muret valmistanud vasaku jala lähendajalihas, mis teeb sirutamise soorituste ajal valusaks ja kangeks.

„Vigastuse tõttu võtame kõiki asju sammhaaval ja üks päev korraga. Pool suve on läinud puhtalt sellele, et vaadata, millist soojendust teha ja millised valuvaigistid kõige paremini mõjuvad. Näiteks täna (eile – toim) oli Gerdil enesetunne hea, kuid homme võib olla hoopis kehvem.“

„Kettaheites ei võta kvalifikatsiooni kolmest katsest taastumine kahte päeva aega. Üks päev kulub puhtalt ootamiseks ja põlemiseks,“ lisab Tustit, kes aitab MM-i ajal nii palju kui aega ja mahti ka teiste riikide kergejõustiklasi.

„65.50 on võimelised lõppvõistlusel heitma kuus-seitse meest ja eks medali hinnaks kujunebki ilmselt 65.00-66.50. (Ehsan) Hadadi, kes jättis ühel MM-i eelsel treeningul väga hea mulje, on väljas, aga ülejäänud medalipretendendid jätkuvalt mängus.“