Škurenjovi treener Sergei Želanov ütles, et rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) ranged reeglid tegid neutraalse lipu all võistlemise väga keeruliseks.

"Iljast on väga kahju, ta oleks võinud medali võita," sõnas Želanov avapäeva järel esikümnes olnud kahekordse EM-pronksi kohta, vahendab R-Sport. "Kui teistel kümnevõistlejatel olid arstid ja massöörid abiks, siis meil oli teine staatus - meil ei võinud olla. Ilja oli ebavõrdses seisus, kuid mis teha."

Želanovi arvates sai venelasele saatuslikuks avapäeva järel tegemata jäänud massaaž, mis maksis kätte kohe teise võistluspäeva esimesel alal. "Pärast avapäeva on kümnevõistlejatel massaaži väga vaja. Korraldajad küll lubasid meile neutraalse abilise, kuid midagi ei juhtunud. Škurenjovi hotellis olid kolm Eesti kümnevõistlejat, kuid neil ei olnud kahjuks aega Iljat aidata. Kui ma oleks kohal olnud, saanuksin kellegi appi paluda, kuid ka mina ei saanud paraku MMile sõiduks luba."

Škurenjov võitis tänavu Venemaa meistritiitli uue rahvusrekordiga 8601 punkti. Londonis oleks selline punktisumma andnud hõbemedali.