Naiste 4x400 võiduka teatekoondise liikmed Julija Guštšiva ja Ksenija Rõšova otsustasid näidata enda seisukohta homode osas skandaalsel moel: naiskonna liikmed suudlesid medalitseremoonia ajal.

Selline käitumine on tekitanud Moskvas väga vastakaid emotsioone, Rootsi naiskergejõustiklaste vikerkaarevärvilised küüned olid Vene naiste teo kõrval tühiasjaks.

Kui Rootsi naiste tegutsemisele vastas Vene kergejõustiku ikooniks saanud Jelena Isinbajeva, siis Vene naiste tegu pole julgenud keegi väga nimekas kommenteerida. Hoiatavaks eeskujuks on just Isinbajeva juhtum, kelle homovastane sõnavõtt tõi venelannale suure meediatormi kaela, mis võib saada teivashüppaja sportlaspoliitiku karjäärile hilisemas elus saatuslikuks. Isinbajeva küll vabandas pärast, et tema sõnu mõisteti valesti ning, et ta inglise keel pole heal tasemel, kuid kahju oli juba tehtud.

Moskva MM on nüüd läbi saanud, kuid ometi võivad Vene ametivõimud aimata, mis võib järgmisel aastal hakata juhtuma. Nimelt on 2014. aastal toimumas Sotši taliolümpiamängud, mida on juba praegu ähvardatud (arvatavasti üsna alusetu) boikotiga.