Sellise informatsiooni avaldas Venemaa riigiduuma spordi- ja kultuurikomisjoni esimees Igor Ananskihh, kelle sõnul näitab nimetatud juhtum, et Stepanova ja tema abikaasa laimukampaania Venemaa vastu oli ettekavatsetud.

"Stepanova on hetkel koos mehega Kanadas, kus nad on palunud poliitilist varjupaika, mis on järjekordne tõestus, et tegemist oli planeeritud aktsiooniga. See näitab taas WADA (maailma antidopingu agentuur - toim.) subjektiivset suhtumist," sõnas Ananskihh, kirjutab lenta.ru.

Stepanova tunnistas ARD skandaalses dokumentaalfilmis, et tema treenerid soovitasid tal hoida külmkapis puhast uriiniproovi juhuks, kui treeningutel tahetakse temalt võtta dopinguproovi.

Jooksja abikaasa Vitali Stepanov, kes töötas Venemaa antidopingu agentuuris, paljastas omakorda, kuidas positiivseid dopinguproove varjati. "Kui vahelejääja oli tundmatu sportlane, siis jäi test positiivseks," avaldas Stepanov. "Kui see oli aga keegi kuulus või tulevikulootus, siis oli tegemist lihtsalt veaga ning seda proovi ei arvestatud. Venemaal sa pead dopingut tarvitama, nii need asjad lihtsalt on."

Rahvusvaheline kergejõustikuliit IAAF otsustas reedel Venemaa alaliidu liikmelisuse ajutiselt peatada ning määrata Venemaa kergejõustiklastele rahvusvahelistel võistlustel osalemise keelu.