Rahvusvaheline kergejõustikuliit IAAF peab erakorralise istungi reedel. "Sellel istungil on vaid üks teema - selleks on Vene sportlaste osalemine rahvusvahelistel võistlustel, millest tulenevalt arutatakse ka Venemaa kergejõustikuliidu üldist seisu," avaldas Venemaa kergejõustikuliidu presidendi kohuseid täitev Vadim Zelitšjonok.

Ta lisas: "Ma ei tea, miks see istung niivõrd järsku toimub, aga ju räägivad selle kasuks mingid kindlad argumendid. Igal juhul on meil võimalus iga otsuse kohta vaie teha. Seda oleme valmis ka vajdusel tegema, aga enne tuleb vaadata, kas meil on üldse, mida vaidlustada."

Venemaa uudisteagentuur TASS kirjutab veel, et kuna kõik asjaosalised ei pruugi niivõrd kiiresti IAAF-i peakontorisse Monacos jõuda, siis võidakse istung läbi viia videokonverentsi teel. Lisaks on IAAF-il plaanis korraline istung vaid kahe nädala pärast, 26. ja 27. oktoobril.

Süüdistus:

Rahvusvahelise antidopingu agentuuri (WADA) uurimisrühm avaldas esmaspäevasel pressikonverentsil raporti, mis paljastas rahvusvahelises kergejõustikuliidus (IAAF) ja Venemaa antidopingu agentuuris vohava korruptsiooni. WADA soovitas Venemaa IAAFist (Rahvusvaheline kergejõustikuliit) välja heita ning määrata venelastele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel osalemise keelu.

Süüdistuste kohaselt olid 2011. aastal kaheksa Venemaa kergejõustiklase näidud kahtlased, kuid IAAFi abiga mätsiti need juhtumid kinni. Prantsusmaa politsei on juba vahistanud endise IAAFi presidendi Lamine Diacki, keda kahtlustatakse pistise võtmises, ning kunagise IAAFi antidopingu osakonna juhi Gabriel Dolle'i.

Raportist ilmneb veel, et dopinguteema on Venemaal süsteemne ning on väidetavalt on toiminud pikaaegselt. Raporti kohaselt on tegemist riiklikult soovitatud ja õhutatud tegevusega. Sotši olümpial olid FSB töötajad isegi sulandunud dopinguküttide sekka.