Zelitšenoki sõnul kutsuti näiteks Venemaa 800 meetri jooksjad Jekaterina Poistogova ja Anastassia Basdõreva juba eeljooksu järel dopingukontrolli ning kuulati seejärel ka põhjalikult üle, kirjutab lenta.ru.

"Dopingukontrolli kutsumine ei ole WADA (Maailma Antidopingu Agentuur - toim) reeglitega vastuolus. Kokkuvõttes oli see ikkagi väga kummaline, sest tavaliselt ei võeta pärast eeljookse dopinguanalüüse," rääkis Zelitšenok.

Kergejõustikujuhi sõnul on venelased alati valmis dopinguproove andma, kuid seda vaid selleks ettenähtud võistlustel. Sportlaste ülekuulamist võrdles Zelitšenok aga otseselt inimjahiga.

Pühapäeval 800 meetri finaaljooksus hõbemedali võitnud Poistogova ja eeljooksuga piirdunud Basdõreva pidid kaks päeva varem toimunud eelvõistluse järel dopinguproovi andma. Pärast analüüside võtmist kutsuti nad eraldi kabinetti, kus neilt küsiti informatsiooni eeskätt Venemaa dopinguringkondades levinud korruptsiooni kohta, mille paljastas eelmisel aastal Saksamaa telekanal ARD oma dokumentaalfilmis.

Zelitšenoki kinnitusel on venelased esitanud juhtunu kohta ametliku protesti nii Euroopa Kergejõustikuliidule, WADA-le kui ka Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu antidopingu osakonnale.