Ameeriklane Eaton võitis eelmisel suvel Rios karjääri teise olümpiakulla, kanadalanna Theisen-Eaton saavutas Brasiilias seitsmevõistluses pronksmedali.

“See on minu aeg karjääri lõpetamiseks, et teha midagi muud. Ausalt öeldes pole spordis enam asju, mida tahaksin teha," teatas alles 28-aastane Ashton Eaton enda ja oma abikaasa koduleheküljel.

Samuti 28-aastane Theisen-Eaton teatas omalt poolt: “Minu kirg ja huvid on muutunud. Kergejõustik on andnud mulle niivõrd palju, kuid nüüd on aeg lõpetada."

Ashton võitis lisaks 2012. ja 2016. aasta olümpiakuldadele kaks maailmameistritiitlit, ühe MM-hõbeda ja kolm sisemaailmameistritiitlit. Ameeriklase nimele kuuluv kümnevõistluse maailmarekord on 9045 punkti. Brianne on lisaks Rio olümpiapronksile võitnud kaks MM-hõbedat ning sise-MMi kulla ja hõbeda. Temale kuuluv Kanada seitsmevõistluse rekord on 6808 punkti.

Mitmevõistlejate ühisavalduses seisab: "Viimased kaheksa aastat on olnud tõeliselt ägedad. Saime iga päev teha seda, mida armastasime ning oma unistuste suunas liikumine tõi meie ellu nii palju rahulolu ja rõõmu. Nüüd oleme valmis edasi liikuma, otsima uut kirge ja avama uue peatüki. Me lahkume kergejõustikust. Täname, et olite meiega ja jälgisite meie teekonda!"


My passions & interests have changed. Track has given me so much, but it's time to retire. Thank you for the journey https://t.co/QRMHLBiKc8
— BrianneTheisen-Eaton (@btheiseneaton) January 4, 2017

I give everything to the decathlon. I did all I could. Thank u for making it the best time of my life. I'm retiring. https://t.co/x6kPMp9Jxz
— Ashton Eaton (@AshtonJEaton) January 4, 2017