23-aastase Victor püstitas suisa kaheksal alal isikliku rekordi ning viis maailma hooaja tippmargi 8446 punktini. Grenada rekordi, mis kuulus seni tema vanemale vennale Kurt Felixile, lõi ta üle 144 punktiga. Palju ei jäänud vastsel Rio olümpianormi täitjal puudu ka USA ülikoolide rekordist, mis püsib 2006. aastast 8465 punktiga kahekordse maailmameistri ameeriklase Trey Hardee nimel.

Texase ülikoolis õppiva Victori punktisumma teeb veelgi erilisemaks tõsiasi, et enne seda nädalat oli tema isiklik tippmark kõigest 7453 punkti (2015).

Victori ja Uibo järel sai samal võistlusel kolmanda koha Devon Williams, kes viis isikliku rekordi 8116 punktini. On seegi tulemus omamoodi eriline, sest nüüd on kõigil Georgia ülikooli praegustel kümnevõistlejatel 8000 punkti piir ületatud - varem olid samaga hakkama saanud nii Uibo, Karl Robert Saluri, Garrett Scantling kui Gonzalo Barroilhet. Nimetatud viisikut, mis moodustab ilma igasuguse kahtluseta USA üliõpilasspordi ajaloo tugevaima kümnevõistluse treeningrühma, treenib Petros Kyprianou.

Huvitavad saavad nüüd kindlasti olema ka juuni alguses Eugene'is toimuvad USA üliõpilasmeistrivõistlused, kus Uibo on kümnevõistlust kahel möödunud aastal valitsenud. Konkurente nii oma treeningpundi seest kui ka väljast paistab igatahes jaguvat.

Lindon Victor