Jamaika katsevõistlustel ta 200 meetris ei startinud, kuna poole lühemal maal tundis pinget reielihases, Riosse pääsemiseks tehti talle erand. Vastupidi oleks olnud mõeldamatu. Praeguseks tundvat ta end täiesti tervena.

Ja ongi asi sealmaal, et Bolt teeb oma hooaja esimese stardi 200 meetris alles nüüd, kaks nädalat enne olümpiat.

Vastased on tal Londonis väärilised – näiteks kaasmaalane Nickel Ashmeade, prantslane Christophe Lemaitre, sel hooajal alla 20 sekundi lidunud kanadalane Brendon Rodney, MM-i hõbedamees Alonso Edward Panamalt ja värske Euroopa meister Bruno Hortelano.

Kuninganna järgi nimetatud staadion toob Bolti näole nostalgilise naeratuse, sest samas kohas võitis ta eelmisel olümpial kolm kulda. See on vägagi sobiv koht uue olümpia viimaseks kontrolliks.

200 meetri jooksu start on reedel kell 23.52.

Ega kuuekordsel olümpiavõitjal ja 11-kordsel maailmameistril kerge aeg pole, sest enam ta nii mängleva ülekaaluga jookse ei võida. Rio on kuuldavasti ta viimane olümpia ja sinna läheb ta taas kolme kulda võitma. Mitte vast enam ülikindla favoriidina, aga suursoosikuna kindlasti. Bolt ja tema suurimad konkurendid on terve hooaja suutnud kenasti teineteist vältida, see õige võidumees selgub Rios. Kui Bolt ka seal kolm kulda nopib, on ta ikka üks pagana vinge tegelane.

Seejärel aga võiks juhtuda nii, et tõepoolest suudab Jose Mourinho ManU bosse veenda, et Bolt on klubile vajalik mees ja temaga tehakse leping. Ning siis, ühel ilusal (või olgu kasvõi sombusel) päeval kohtuvad Liverpool ja Manchester United ning Ragnar Klavan peab muuhulgas võtma Bolti. See oleks nagu muinasjutt. Aga need võiksid ju mõnikord tõelisuseks saada!

Vaata Londoni Teemantliiga etappi otseülekannetena Viasat Sport Balticust reedel ja laupäeval algusega kell 22.00 ja 17.00. Kommenteerivad Timo Tarve ja Margus Uba.