Alysia Montano

USA jooksja Alysia Montano usub, et talle kuulub tagantjärele neli medalit - maailmameistrivõstlustelt kaks pronksi ja hõbe ning 2012. aasta Londoni olümpialt samuti pronks. Londonis sai naine 800 meetri jooksus viienda koha, kulla noppis toona venelanna Maria Savinova-Farnosova ja pronksi Jekaterina Poistogova. Mõlemale sportlasele nõuab WADA eluaegset võistluskeeldu.

"Sa ei saa kunagi neid emotsioone tagasi, mida ma oleksin võinud tunda kohe pärast jooksu. Asi pole medalis, vaid selles, kas sind su ausa pingutuse eest tasutakse. Ma tean, et ma panin kogu oma energia ja aja sellesse, et anda endast parim. Mul pole muidugi ühtegi medalit veel käes, kuid selle uurimise tulemusena olen ma väga lootusrikas," vahendab The Guardian Montano sõnu.

Medals I could be upgraded to: 2010 Silver 2011 Bronze 2012 Olympic Bronze 2013 Bronze— Alysia Montaño (@AlysiaMontano) November 9, 2015

Jared Tallent

Austraalia käija Jared Tallent ütleb, et dopingupatused venelased röövisid temalt Londoni olümpia kulla. Tallent sai 50 km käimises Sergei Kirdjapkini järel teise koha. Viimane sai 20. jaanuaril 3 aasta ja 2 kuu pikkuse võistluskeelu, mida sportlane ei suutnud isegi spordiarbitraažis ümber pöörata, kuid mida ei näe Tallent veel oma auhinnakapis, on venelaselt ära võetud kuldmedal.

"Siia punkti on jõutud pika protsessi käigus. On imeline tunne näha selle laiaulatusliku raporti tulemusi. Mind on Twitteris ja Facebookis süüdistatud venelaste poolt vingumises. Venemaa käijatega on juba aastaid probleeme olnud. Sellega tulnuks tegeleda juba seitse aastat tagasi," ütles Tallent.

Robert Heffernan

Ootusärevuses on ka see Iirimaa käija, kes peaks tõusma Londoni pronksmedalistiks. "Maailmameister, Euroopa meister ja olümpia medalistid ootavad..." ütles ta.

Official News of my Olympic bronze could be on the way #mixedemotions https://t.co/tOfVl9IFQb— R & M Heffernan (@RM_Heffernan) November 9, 2015

Caster Semenya

Skandaalne Lõuna-Aafrika Vabariigi jooksja peaks saama 2012. aasta Londoni olümpia ja 2011. aasta MM-i kuldmedali, kui Maria Savinovalt tema tiitlid ära võetakse. Päev enne WADA raporti avalikustamist ütles ta kohalikule meediale:

"Ma jooksin olümpial ja võitsin hõbeda, seega ei saa ma rõõmustada millegi muu kui oma hõbeda üle. Isegi kui nad mu olümpiavõitjaks kroonivad, on see lihtsalt üks autasu, mida ma pole tähistada saanud. See ei tähendaks mulle midagi. Minu riigile oleks see muidugi hea, aga sportlasena ei saa ma sellest rõõmu tunda. Keegi finišeeris olümpial esimesena, dopinguga või mitte, ning mina tulin teiseks - see ei muutu kunagi."

Erik Kynard Jr.

USA kõrgushüppaja Erik Kynard sai Londoni olümpial venelase Ivan Uhhovi (samuti WADA raportis dopingupatuseks tembeldatud) järel teise koha, kuid rõõmustavat telefonikõnet ta eriti ei oota. "Ma kahtlen väga, et venelasi üldse karistatakse," ütles ta Twitteris.

I highly doubt Russia is banned from anything....— Erik Kynard Jr. (@Erik_Kynard) November 9, 2015

Jenny Meadows

Suurbritannia 800 meetri jooksja tegi oma karjääri parimad etteasted just siis, kui tippvormis oli ka Maria Savinova. 2010. aasta EM-il tuli ta pronksile, võitis Savinova, 2010. aasta sise MM-il hõbedale, võitis Savinova...

"Kahtlustasin seda alati, kuid lõpuks tuli kinnitus, et Venemaa kergejõustikuliit on minult röövinud karjääri parimad hetked," sõnas ta.

Always suspected it but finally confirmation that the Russian Athletics Federation have denied me of my finest moments of my career. 😡— Jenny Meadows (@JennyMeadows800) November 9, 2015