Pihlakoski vihjab, et vahele on jäänud Venemaa sportlane, mis on Soome meedia pannud spekuleerima selle üle, kas Tero Pitkämäki võiks tõusta neljandalt kohalt pronksiomanikuks. Nimelt võitis pronksi Helsingis venelane Sergei Makarov, hõbeda norralane Andreas Thorkildsen ja kulla Andrus Värnik.

Oma hilisemas postituses täpsustab aga Pihlakoski, et ei pidanud silmas Makarovit. Rohkem variante aga palju lauale pole jäänud, sest rohkem neljandaid kohti soomlased ei saanud. Vasaraheitja Olli-Pekka Karjalainen tõsteti juba varem viiendalt kohalt kolmandaks, kuna dopinguga olid patustanud kaksikvõidu võtnud valgevenelased Vadim Devjatovskij ja Ivan Tsihhan.

Oma blogis kirjutab Pihlakoski, et pidas venelase all silmas 800 meetri jooksus pronksi võitnud Tatjana Andrianovat, kelle vahelejäämine tehti avalikuks sel laupäeval. Kõik tema tulemused alates 2005. aasta 9. augustist kuni 2007. aasta 8. augustini tühistati ning IAAF määras talle võistluskeelu kuni 2017. aasta septembrini.

Sellega pole aga spekulatsioonidele sugugi lõppu tehtud, vaid uusi paljastusi on lähiajal veelgi oodata, sest Pihlakoski sõnul andsid tänavused 2005. ja 2007. aasta MM-ide kordustestimised juurde 28 uut dopingujuhtumit.

2013. aastal diskvalifitseeriti proovide kordustestimiste järel lisaks eelnimetatud valgevenelastele 2005. aasta MM-ilt veel Valgevene kuulitõukaja Nadježda Ostaptšuk (kuld), Venemaa vasaraheitja Olga Kuzenkova (kuld), Venemaa kaugushüppaja Tatjana Kotova (hõbe) ja Valgevene kuulitõukaja Andrei Mikhnevitš (6. koht).