Siame püstitas Sambia pealinnas Lusakas toimunud võistlusel 100 meetri jooksus rahvusrekordi 9,87 (+0,2 m/s) ning kerkis kindlalt maailma edetabelijuhiks (mullu suutsid maailmas sellest ajast paremat vaid neli meest). Oma varasemat tippmarki, mis oli joostud kaks aastat tagasi, parandas noor talent seejuures suisa 31 sajandikuga.

"Mullu polnud mu põhifookus kergejõustikul, kuid tänavu olen keskendunud täielikult sporditegemisele," selgitas 2014. aasta noorte olümpiamängude võitja videointervjuus meeletu arengu tagamaid (jooksust endast videot internetiavarusest ei leia).

Aafrika rekord 9,85 püsib 2006. aastast nigeerlase Olusoji Fasuba nimel. Ka Namiibia jooksulegend Frankie Fredericks (9,86) on aafriklaste edetabelis* Siamest veel napilt ees.

Alanud hooajal ongi kümne sekundi piirist saanud jagu vaid Aafrika jooksjad, sest maailma edetabelis asub teisel kohal Akani Simbine 9,92 ja kolmandal kohal Thando Roto 9,95-ga. Mõlemad mehed esindavad Lõuna-Aafrika Vabariiki.

Siame alistas varuga Londoni MM-i normi (10,12), kuid tiitlivõistluste debüüdi tegi ta juba kaks aastat tagasi Pekingi MM-il, kui sai poole pikemal distantsil 21,08-ga 45. koha.

*Aafrika päritolu jooksjaid on tabelis Siamest eespool veelgi, kuid Fasuba ja Fredericks on ainsad, kes tippmarki püstitades ka mõnd selle maailmajao riiki esindasid.