Briti lehele on sportlase isik teada, kuid enne B-proovi tulemuste avalikustamist ei taha nad seda avaldada. Kõnealuse atleedi kehast leiti stimulanti DMAA.

Ka Jamaica ajaleht The Gleaner kirjutas, et nende olümpiakomiteed teavitati halvast uudisest eelmisel nädalal, kuid sealsed ametnikud pole kellelegi veel kommentaare jaganud. Guardian proovis tabada nimeka sportlase agenti, kes aga ei vastanud kõnedele.

Nii palju on teada, et Pekingis kolm kuldmedalit võitnud Usain Bolt nende 31 uue dopingupatuse seas ei ole. Kokku saadeti järeltestimisele 454 kaheksa aasta vanust dopinguproovi.

Jamaica võitis Pekingi olümpialt 11 medalit, kõik kergejõustikus.

ROK alustas kolmapäeval Lausanne'is kolmepäevast täitevkomitee istungit ning oodata on, et need nimed tulevad sel nädalal avalikuks. Venemaa uudisteagentuur TASS on juba kuulutanud, et 14 nendest 31 proovist kuuluvad venelastele, üks odaviske hõbemedalistile Maria Abakumovale ja üks 4 x 400 meetri teatejooksus pronksi võitnud Denis Aleksejevile.

Samuti teatas ROK reedel, et on 265 Londoni olümpia dopinguproovide kordustestimise käigus leidnud 23 patust. Eile avaldas ROK, et tahab testimisele saata 2008. ja 2012. aasta medalivõitjate proovid, kes peaksid osalema ka Rio olümpial.

Hiljuti kahekordistas ROK oma olümpiaeelse antidopinguprogrammi eelarvet, mis on nüüd 445 000 eurot.