Nimelt avaldas Rootsi autor Anna Benson äsja raamatu "Rosa Kokboken II" ("Roosa kokaraamat II"), kus lisaks toidule ja tervisele tulevad teemaks ka mitmete tuntute inimeste isiklikud lood. Raamatu tulud suunataksegi vähiga võitlemisele ja selle ennetamisele.

Teiste seas räägib oma kokkupuudetest vähiga ka kolmekordne maailmameister Klüft: "Kui ma olin neljane, suri vähi tõttu minu vanaema. Kaheksa aastat hiljem suri ka vanaisa - neil mõlemal oli leukeemia."

2003. aastal õnnestus Klüftil võita nii sise- kui välis MM, aga aasta lõpus tabas teda suurem tagasilöök, mil suri ka tema teine vanaisa. "See oli eriti karm mu vanaema jaoks, kes oma 75. sünnipäeval lootis, et vanaisa saab selleks päevaks haiglast koju."

"Oli uskumatult eriline tunne inimese suremist näha. Tunnistasin tema viimast hingetõmmet. See oli kohutav, aga teisest küljest väga tugev tunne," kirjutab Klüft, lisades, et sel kevadel diagnoositi vähk ka tema parimal sõbral ja isal.

Praeguseks karjääri lõpetanud Klüft jõudis aastatel 2002-2007 teenida tervelt 11 tiitlivõistluste medalit. Neist vaid kaks olid pronksid, ülejäänud 9 aga kullad.