Rebrõk, kes võitis 2012. aastal Helsingis peetud EM-il Ukraina rekordiga (66.86) kuldmedali, põhjendas otsust järgnevalt: "Krimmis elades oleks Ukraina esindamine minu jaoks liiga keeruline. Sain küll mitu pakkumist Ukraina kergejõustikuliidult, ent mu vanemad ei soovi siit lahkuda. Mina aga ei saa jätta neid maha, kolides ise mujale elama."

Teatavasti kuulutas Krimm end märtsikuus autonoomseks riigiks ning plaanib peagi liituda Venemaaga.

Venemaa kergejõustikuliidu presidendi Valentin Balahnitševi sõnul ei pruugi üleminek minna libedalt. "Muidugi on see huvitav, et niivõrd kõrge klassiga sportlane tuleb Vene lipu alla, kuid üleminekuprotsess ei saa olema kerge. Esmalt peame saama ametliku nõusoleku Ukraina kolleegidelt. Ent Venemaa kannab kõik kulud seoses Rebrõki ja tema treeneriga kohe, kui ta saab Vene kodakondsuse."

Venemaa naiste selge esinumber on Maria Abakumova, kes viskas mullu ainsa naisena 600 grammist naiste oda üle 70 meetri. Heino Puuste hoolealuse ja järgmise venelanna, Viktoria Sudaruškina, vahe oli mulluses maailma edetabelis aga pea kaheksa meetrit. Rebrõk viskas mullu 64.30 ja oleks olnud seega kindlalt suurriigi teine number.