Kolmapäeval BBC-s esilinastunud dokumentaalfilm väidab, et Salazar andis 2002. aastal dopingut Galen Ruppile, kes on 10000 meetri jooksu USA rekordiomanik.

Nii Salazar, kes võitis sportlasena New Yorgi maratoni kolmel aastal järjest, kui Rupp on süüdistusi eitanud. Kuulsat Briti jooksjat Mo Farahit dopingu kasutamises ei süüdistata.

BBC keskendus uurimisel Portlandis asuvale Nike'i jooksulaagrile, kus Salazar on peatreener. Steve Magness, kes töötas Salazariga koos Oregoni projektis 2011. aastal, teatas, et nägi dokumenti, mis näitas Ruppi dopingu tarvitamist 2002. aastast. Toona kõigest 16-aastane Rupp olevat saanud keelatud testosterooni ravimit.

"Testosteroon on mõistagi keelatud. Kõik teavad seda. Kui ma lähemalt uurisin, selgus, et see ulatus tema (Rupp) keskkooliaega ning see oli täiesti šokeeriv," rääkis Magness.

Pikemast intervjuust keeldunud Salazar teatas dokumentaalfilmi autoritele selgituseks, et "filmi allikate poolt tehtud süüdistused on tingitud valedest järeldustest."

"Magnessi poolt nimetatud "testosterooni ravim" on väga eksitav, sest tegelikult oli tegemist seadusliku toidulisandiga nimetusega testoboost," teatas Salazar. Treeneri sõnul kasutasid nad just seda toidulisandit, kuid dokumentidesse kirjutati ekslikult testosterooni ravim.

29-aastane Rupp, kes võitis Londoni olümpial 10 000 meetri jooksus hõbemedali, eitas kõiki süüdistusi ning teatas, et "on täielikult dopingu vastu."

Farah, kes krooniti 2012. aastal Londonis nii 5 000 kui 10 000 meetri olümpiavõitjaks, ütles BBC-le: "Ma ei ole kunagi kasutanud keelatud aineid ja Alberto (Salazar) ei ole dopingut kunagi pakkunud ega soovitanud."