31-aastane Brooks sai tänavu mais vigastada eriti kurioossel kombel - sõbra pulmas kallistades!

"Ma hakkasin kedagi kallistama ning see lihtsalt juhtus. See oli väga võigas vigastus. MRI näitas, et lihas oli täiesti luust lahti rebenenud," rääkis Brooks väljaandele The State Journal-Register.

"Pärast seda, kui mulle juuni alguses Denveris operatsioon tehti, öeldi, et selle põhjustas varasem vigastus. Seega see oli vaid aja küsimus. Arst ütles, et mul oli õnne, et see just niimoodi juhtus. Kui see oleks heites või raskusi tõstes juhtunud, oleks see võinud mu karjääri lõpetada."

Enne vigastada saamist arvas Brooks end olevat elu vormis. Nüüd aga on ta endale sihiks seadnud 2016. aasta juulis toimuvad USA olümpiakoondise katsevõistlused Eugene'is, kust pärineb ka tema isiklik rekord 2012. aastast - 65.15.

"Olen endale teinud ajakava. Tahaksin raskusi hakata tõstma novembris, heitma uuesti jaanuaris ja võistlema järgmisel märtsil. Arst ütles, et see ei tohiks olla probleem. Olen teraapias ajagraafikust ees. Arst ütles, et ma võiksin kergeid heiteharjutusi teha juba järgmisel kuul."

Treeningute kõrvalt töötab Brooks põrandakatete firmas raamatupidajana. "Omanik on olümpia suhtes väga toetav ning laseb mul treenida," lisas ta.

Rio olümpiale pääsuks tuleks Brooksil aga parandada isikliku rekordit, sest olümpia A-norm on viidud meetri võrra tugevamaks - 66 meetri peale. USA koondisega pääseb olümpiale kolm parimat kettaheitjat, kes ka 66 meetrist jagu peavad saama.