Dolle võttis kahtlustuse kohaselt ligi 200 000 eurot altkäemaksu, mille eest ta pidi aitama Venemaa kergejõustiklaste positiivseid dopinguproove kinni mätsida.

Prantsuse prokuratuur teatas, et on kriminaalmenetlust algatanud Diacki, Dolle'i ja Diacki õigusnõuniku Habib Cisse suhtes. Diackil lasub korruptsoooni ja rahapesu kahtlus, Dolle'i ja Cisse'd süüdistatakse vaid korruptsioonis.

Dolle vabastati kolmapäeval politsei vahi alt 100 000-eurose kautsjoni vastu.

Prantsuse politsei korraldas eile reidi IAAF-i peakontoris Monacos ning IAAF-i uus president Sebastian Coe pakkus end uurijatega koostööd teema.

Ajaleht The Guardian kirjutab, et neil ei õnnestunud Diackilt endalt kommentaari saada, kuid ühe ametniku sõnul kahtlustatakse Diacki ligi miljoni euro ulatuses altkäemaksu võtmises. Arvatakse, et raha maksis Venemaa kergejõustikuliit.

Diack ise vabastati 500 000-eurose kautsjoni vastu. Ta pidi ära andma oma passi ega tohi Prantsusmaalt lahkuda. Sama keeld kehtib ka Cisse'le.

Endine Maailma Antidopinguorganisatsiooni (WADA) president Dick Pound, kes on alates detsembrist uurinud Venemaa süstemaatilist dopingukasutamist ja proovide kinnimätsimist, tutvustab oma uurimise tulemusi esmaspäevasel pressikonverentsil Genfis.