Tegemist pole siiski ametlike maratonidega, sest 40 päeval järjest neid Suurbritannias lihtsalt ei peeta. Seetõttu on mees ette võtnud oma marsruudi, mis läbib 14 linna ja asulat. Ometi kutsub ta kõiki huvilisi kaasa endaga koos jooksma. Jooks algas 13. augustil ning peaks lõppema 23. septembril, kui Whiteheadil on läbitud 1572 km.

"Elus ei tohiks olla piire. Tähtis on omada võimalust, küsimus on selles, mis sa selle võimalusega peale hakkad. Ma ei ütle, et inimesed peaksid jooksma tuhat miili, et olla edukas, või jooksma maratoni või võitma paraolümpia kuldmedali. Aga need võimalused on olemas, olgu need nii väiksed või suured kui tahes," rääkis kodupubliku ees 200 meetri jooksus (kategooria T42) olümpiavõitjaks kroonitud Whitehead BBC Sportile.

2010. aastal jooksis Whitehead Chicago maratoni, purustades seal amputeeritud jalgadega sportlaste maailmarekordi, aeg oli 2 tundi ja 42 minutit. Esimese maratoni läbis Whitehead 2004. aastal ajaga 5 tundi ja 19 minutit.

Kui Suurbritannias on jooksuhuvilisi eestlasi, siis siin on ka mehe marsruut: John o'Groats, Blackness, Helmsdale, Dornoch, Evanton, South Inverness, Fort Augustus, Achin Daul, Glen Coe, Tyndrum, Inverberg, West Glasgow, Larkhall, Crawford, Lockerbie, North Carlisle, Penrith, Clifton, Bendrigg Lodge, Galgate, Abbey Village, Hollins Green, Furness Vale, Grangemill, Ilkeston, Nottingham, Measham, Sollihull, Lower Clompton, Tredington, Newport, Farnborough, Greinton, Burlescombe, North Hollacombe, Lewdown, Liskeard, Grampound Village, Helston, Lands End.