Reedel jooksis Gatlin Dohas oma elu kiiremad 100 meetrit ajaga 9,74 ning reisis siis laupäeval Pekingisse, kus andis korraldajatele teada, et pole oma osalemises kolmapäevasel võistlusel veel sada protsenti kindel.

Gatlin kartis, et valulik reie tagalihas ja vedelikupuudus tõmbavad tema võistlemisele kriipsu peale, kuid esmaspäeval teatas ta siiski oma võistlusvalmidusest. Kuid põrkus siis ootamatu vastuseisuga.

"Neil ei olnud mu vastu mingit austust ning nad ütlesid, et ma võiksin parem lahkuda, ja lõid mind välja," ütles Gatlin.

Gatlini mänedžer Renaldo Nehemiah näitas Reutersile tekstisõnumit, milles üks korraldaja ütleb, et nende arvates peaks Gatlin lahkuma. Veel sundisid korraldajad Gatlinit tasuma ise oma lennupiletite ja hotelli eest, mis maksid kokku umbes 12 000 dollarit.

"See on hullumeelsus. Ma ei kujuta ette, mida nad mõtlesid. Arvan, et nad kartsid, et ma pole piisavalt mees ning võin võistlusest viimasel hetkel loobuda, või katkestada ja ikkagi raha küsida. Kuid ma ei ole selline, kes inimesi raha pärast petaks ja fänne alt veaks," lisas Gatlin.