2011. aasta Daegu maailmameistrivõistlustel läbi viidud Tübingeni ülikooli uurimistöö raames küsitleti MM-i sportlaskülas 1800 võistlejat. Uuringu sisuks oli küsimus: "Kas te olete viimase 12 kuu jooksul dopingureeglite vastu eksinud?". Tervelt kolmandik sportlasi oli vastanud jaatavalt.

Tübingeni ülikooli teadlased ja selle uuringu raames nendega koostööd teinud Maailma Antidopingu Agentuuri WADA ametnikud väidavad, et uuringu andmed oleks kindlasti avaldatud, ent IAAF kasutas vetoõigust. Ilma vetoõiguseta poleks IAAF küsitlejaid MM-ile üldse lubanud.

IAAF-i juhtfiguurid teevad kogu jutu peale suured silmad ja väidavad omakorda, et mingit vetoõigust pole neil olnud. Jah, uuringut sooviti avaldada, aga kirjastaja olevat selle tagasi lükanud, sest seal oli mitmeid küsitavusi.

Sama uuringu teema kerkis päevakorda ka 2013. aastal, Saksamaa telekanali ARD/WDR kaudu. Toona räägiti, et uuringu kokkuvõttes seisab lause: „Tulemused näitavad, et doping on tippsportlaste seas väga levinud ning väheselt kontrollitud, hoolimata bioloogilise testimise programmist.“