"Inglise keel ei ole mu emakeel ja mind võidi valesti mõista," kommenteeris Isinbajeva reedel Moskvas.

"Tahtsin vaid öelda, et inimesed peaksid austama teiste riikide seadusi, eriti, kui nad on seal külas. Aga et mu seisukoht oleks selge: olen täielikult vastu igasugusele diskrimeerimisele seksuaalsuse alusel," lisas ta.

Isinbajeva põhjustas sel nädalal rahvusvahelise skandaali, kui mõistis hukka Rootsi naissportlasi, kes homodele toetust ja Venemaa "homodevastase seaduse" vastu meelt avaldasid.

"See on täiesti lugupidamatu meie riigi ja Venemaa kodanike suhtes," sõnas Isinbajeva pressikonverentsil Rootsi kõrgushüppaja Emma Greeni kohta, kes võistluseks oma küüned vikerkaaretooni värvis.

"Võibolla oleme me veidi teistsugused kui ülejäänud eurooplased. Meil on seadused, mida peab austama igaüks, kes viibib Venemaal. Kui meie läheme teistesse riikidesse, siis me austame ju ka teiste seadusi. Me ei proovi seal suruda peale oma seadusi. Me oleme aupaklikud," ütles Isinbajeva.

"Me peame end normaalseteks inimesteks: mehed elavad naistega, poisid tüdrukutega, nagu ajaloos on olnud kombeks. Ma loodan vaid, et probleem geide osas ei sea ohtu Sotši olümpiat," lisas Isinbajeva.

Eurosporti kolumnist avaldas Isinbajeva skandaalset avaldust kommenteerides arvamust, et sel moel valmistab ta ette pinda poliitikasse siirdumiseks.