Tegu oli üsna omapärase kommertsvõistlusega, sest jooksuringi Malmö Arenale ehitatud polnud, mistõttu jooksualadest olid esindatud vaid 60 meetri distantsid. Ka publikuhuvi ei küündinud paraku loodetud tasemele.

Paari nädala pärast 39. sünnipäeva tähistav Collins pikendas Lõuna-Rootsis oma tänavust võiduseeriat, triumfeerides 60 meetris ajaga 6,52. Kuigi Saint Kitts ja Nevise jooksumehe sel talvel püstitatud tippmark 6,47 jäi püsima, lisas igiliikur vähemalt ühe märgilise tähise oma edukale karjäärile juurde - vaevalt ta kunagi varem rahvusvahelist võistlust longates oli võitnud.

Ent just nii seekord läks. Collins sai korraliku stardi ja kadus varakult noortel konkurentidel eest, ent lõpumeetritel tegi reielihasele viga. Edu järgnevate ees oli aga niivõrd suur, et ka longates finišijoont ületades õnnestus pealtnäha mäekõrgune võit võtta. Teine oli ameeriklane Mike Rodgers 6,57-ga. Naiste 60 meetri jooksu võitis Elevandiluuranniku esindaja Murielle Ahoure 7,14-ga.

Lavillenie ja Barshimi napid mahaajamised

Meeste teivashüppes kohtas maailmarekordimees Renaud Lavillenie harvanähtavat konkurentsi. 22-aastane poolakas Piotr Lisek (isiklik sellest aastast 5.87) ületas teisel katsel 5.85 ja siirdus võistlust juhtima, kuniks prantslane kümmekond minutit hiljem samuti teisel katsel seitse sentimeetrit kõrgemale paigutatud latist üle sai. Lavillenie võitiski võistluse tulemusega 5.92, kuigi 6.03-st, mis tähistanuks maailma hooaja tippmarki, oli ta teisel üritusel varuga üle saanud, ent alla liikudes tõmbas lati endaga kaasa.

Mutaz Essa Barshim teenis kõrgushüppes küll kindla esikoha, ent võidutulemus 2.34 ei vastanud ootustele. Kõrgusest 2.38 oli Katari ja Aasia rekordimees parimal katsel samuti sisuliselt üle, ent õrn kannapuude tõmbas lati maha. Mitmete tituleeritud võistleja konkurentsis piisas teiseks ja kolmandaks kohaks tulemusest 2.26 - autoriteks Andriy Protsenko ja Donald Thomas.

Kui õhtu kõige suuremad staarid jäid võidutulemustega tagasihoidlikeks, siis naiste 60 meetri tõkkejooksus parandas ameeriklanna Sharika Nelvis maailma hooaja tippmarki nelja sajandiga, võites ajaga 7,83. Meeste tõkkesprindis pääsesid finaali küll sellised mehed nagu Aries Merritt, David Oliver ja Dayron Robles, ent võidu võttis hoopis kuubakas Orlando Ortega 7,52-ga (Merritt sama ajaga teine).

Naiste kaugushüppes tehti ekperimenti: mõõdeti sealt, kust sportlane ära tõukas. Võidu võttis tulemusega 6.99 Ivana Spanovic, ent Serbia rekordina see tabelitesse ei lähe. N-ö tavaliste reeglite järgi oli Spanovici pikima hüppe pikkuseks 6.84.

Oma esimese kogemuse taolisel õhtuvõistlusel sai 18-aastane Kreete Verlin, kes nädalavahetusel Eesti meistrivõistlustel oma tippmarki nii 60 m (7,67) kui 200 m (24,97) jooksus parandas. Tema eilne etteaste 60 meetri eeljooksus siiski karjääri paremate hulka ei kvalifitseeru - Krista Valgepea hoolealune sai kehva stardi ja piirdus 8,01-ga.

Meeste 60 m jooksu finaal:

Naiste 60 m tõkkejooksu finaal:

Naiste 60 m tõkkejooksu finaal: